• 25.11.2024

    Kiipeily kasvattaa suosiotaan – mutta tykkääkö kallioluonto kiipeilystä? 

    Valkoiset jäljet kalliossa sen kertovat: täällä on käynyt kiipeilijöitä. Kreikan Kalymnos on yksi maailman suosituimpia kalliokiipeilykohteita. Mutta onko kiipeilyllä haitallisia ympäristövaikutuksia?

  • 31.1.2024

    Syyllinen vai syntipukki – Euroopan maissa tuomitaan salakuljettajina ihmisiä, jotka erottaa muista tulijoista vain se, ettei heillä ollut rahaa maksaa matkastaan Välimeren yli

    Veneen ohjaaminen Välimeren yli voi johtaa monen vuoden vankeusrangaistukseen. Varsinaiset matkan järjestäjät eivät kuitenkaan usein edes astu veneisiin, vaan rekrytoivat niitä ohjaamaan haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä.

  • 28.11.2022

    Poistuuko kansainvälisistä urheilukisoista tulevaisuudessa yleisö? – Olympiakomitean asiantuntijat kertovat, miten kisoista voitaisiin tehdä ilmastoystävällisempiä

    Urheilu ottaa ensiaskelia ilmaston huomioimisessa. Lupauksia päästöjen leikkauksista on jo annettu, mutta vielä on tehtävää.

  • 30.9.2022

    Rajaväkivalta Kreikassa on koko Euroopan julkinen salaisuus

    Julkinen salaisuus on valtaa, joka syntyy ihmisten tietoisesta tietämättömyydestä. Euroopan suurin virasto Frontex on paitsi tietoisesti peitellyt kreikkalaisten rajaviranomaisten ihmisoikeusrikkomuksia, myös rahoittanut niitä eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla, kirjoittaa väitöskirjatutkija Ville Laakkonen AntroBlogin uutiskommentissa.

  • 11.8.2022

    Poikansa kuolemasta syytetty turvapaikanhakija vapautettiin syytteistä Kreikassa

    Turvapaikanhakijoiden kohtelu on koventunut maassa vuodesta 2019 alkaen. Syytetyiksi joutuvat myös Kreikkaan rantautuvien veneiden kapteenit.

  • 20.3.2020

    “Koko maailma on samassa veneessä” – Näin kehitysjärjestöt taistelevat koronaa vastaan

    Kysyimme neljältä kehitysjärjestöltä, UNICEF Suomelta, Kirkon ulkomaanavulta, Suomen Pakolaisavulta sekä Lääkärit Ilman Rajoja -järjestöltä, miten ne työskentelevät koronavirusta vastaan.

  • 19.6.2019

    Lesboksen saaresta tuli pelastusliivien hautausmaa, jossa 14 000 turvapaikanhakijaa odottaa tietoa kohtalostaan

    Jokainen Kreikan saarille rantautuva turvapaikanhakija tuo mukanaan keskimäärin kahdeksan kiloa roskaa. Valtaosa siitä päätyy kasoihin odottamaan kohtaloaan – eikä saarille juuttuneiden ihmisten tilanne ole kovin erilainen.

  • 15.4.2019

    Kun rannalle ajautuu ruumis, jonkun täytyy toimia – Välimereen hukkuneet eivät ole paikallisille asukkaille poliittinen vaan käytännöllinen kysymys

    Taina Tervosen ja Anna Aution Hukkuneet-teoksessa äänessä ovat ammattilaiset, jotka ovat työnsä puolesta vastuussa siitä, mitä Välimereen hukkuneiden ruumiille tapahtuu.

  • 29.3.2018

    Rajan uhrit – oikeuslääkäri tutkii Eurooppaan pyrkineiden henkilöllisyyksiä

    Arviolta 40 000 ihmistä on kuollut tai kadonnut ylittäessään Euroopan unionin rajan. Jokaisella heistä pitäisi olla oikeus nimeen, uskoo kreikkalainen oikeuslääkäri Pavlos Pavlidis.

  • 29.3.2017

    Pöytä on katettu kaikille

    Yhdessä syöminen yhdistää kaikkia maailman ihmisiä. Maailman Kuvalehti pääsi ruokahetkeen Kolumbiassa, Portugalissa, Kreikassa, Keniassa, Italiassa, Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Suomessa.