• 11.12.2024

    Bangladesh kielsi muovikassit – jälleen

    Bangladeshista tuli vuonna 2002 maailman ensimmäinen muovikassit kieltänyt maa, mutta sitä ei onnistuttu toteuttamaan. Nyt yritetään uudelleen.

  • 26.8.2024

    Yli viisi miljoonaa ihmistä kärsii poikkeuksellisista tulvista Bangladeshissa – ”Kokonaisia yhteisöjä on jäänyt täysin veden alle”

    Bangladesh on yksi ilmastonmuutokselle haavoittuvimmista maista. Monsuunisateiden aiheuttamissa tulvissa on tuhoutunut yli 350 000 hehtaaria satoa.

  • 7.8.2024

    Ihmisoikeusjärjestöt toivovat Bangladeshille uutta alkua – ”Tulevaisuutta ei saa uhrata toistamalla menneisyyttä”

    Pääministeri Sheikh Hasinan ero luo mahdollisuuden rakentaa Bangladeshista oikeusvaltio, sanovat ihmisoikeusjärjestöt.

  • 22.7.2024

    Bangladesh kumosi väkivaltaisiin mielenosoituksiin johtaneen kiintiölain – Taustalla syvempi tyytymättömyys maan hallintoon

    Opiskelijoiden järjestämissä mielenosoituksissa on kuollut noin 150 ihmistä, muun muassa poliisin käyttämään väkivaltaan. Opiskelijat vastustivat lakimuutosta, joka olisi palauttanut kiintiön, jolla valtion työpaikoista olisi varattu 30 prosenttia itsenäisyyssodassa taistelleiden perheenjäsenille.

  • 12.4.2024

    Ilmastokriisi sairastuttaa Bangladeshissa

    Ilmastokriisi lisää kymmenien miljoonien ihmisten syöpäriskiä Bangladeshissa. Tämä johtuu siitä, että ilmaston lämpenemisen aiheuttama merenpinnan nousu sekä lisääntyneet tulvat ja äärimmäiset sääolosuhteet kiihdyttävät arseenin vapautumista maan juomaveteen.

  • 24.1.2024

    YK:n pakolaisjärjestö: Merellä kuolleiden rohingyapakolaisten määrä korkein vuosiin

    Moni rohingyapakolainen pakenee Bangladeshin leirien kurjia olosuhteita yrittämällä meren yli Malesiaan tai Indonesiaan. Viime vuonna joka kahdeksas kuoli tai katosi.

  • 18.1.2024

    Bangladeshilaisnaisten osuuskunnissa viljellään ilmastokestävästi

    Bangladesh on yksi eniten ilmastonmuutoksesta kärsivistä maista. Valtion ja YK:n tukemassa ohjelmassa rannikkoyhteisöjen naiset kasvattavat ilmastonmuutosta sietäviä lajikkeita ja monipuolistavat elinkeinojaan.

  • 25.5.2023

    YK ja avustusjärjestöt keräävät kiireen vilkkaa apua Myamarin syklonin uhreille – Monsuunikausi on tulossa, eikä monella ole kattoa päänsä päällä

    YK pyrkii toimittamaan apua ainakin 1,6 miljoonalle ihmiselle Myanmarissa, jossa sykloni Mocha aiheutti laajaa tuhoa pari viikkoa sitten. Monet heistä kuuluvat on jo ennestään vaikeassa asemassa olleeseen rohingya-vähemmistöön. Suomalaisjärjestöistä ainakin Punainen Risti ja Kirkon Ulkomaanapu ovat lähettämässä apua.

  • 15.5.2023

    Sykloni Mocha iski Myanmarin Rakhinen osavaltioon – Kirkon Ulkomaanapu valmistautuu jakamaan käteisapua

    Rakhinessa ja muualla Myanmarin luoteisosissa on jo valmiiksi kuusi miljoonaa ihmistä, jotka tarvitsevat humanitaarista apua.

  • 20.2.2023

    Maailman ruokaohjelma joutuu leikkaamaan rohingyapakolaisten ruoka-apua rahoituspulan takia

    Kahden dollarin leikkaus voi johtaa katastrofiin, sillä jo nyt lähes puolet pakolaisperheistä ei saa riittävästi ruokaa ja lapset kärsivät aliravitsemuksesta.