• 8.2.2006

    Vesipuhvelia maustamassa

    Chiliä ei malesialaiskeittiössä säästellä. "Erityisesti murskattu salottisipuli ja myös kookosmaito tasaa tulisuutta", kertoi Lighthouse ravintolan kokki Shukri.

  • 8.2.2006

    Pohjois-Korea tarvitsee kehitystä ruoka-avun sijasta

    Samalla kun maailmanlaajuinen liike Pohjois-Korean ihmisoikeuksien puolesta kerää voimaa, meidän on vaadittava kehitysapua, koska se on varmin tapa edistää ihmisten turvallisuutta, sanoo kolumnisti Christine Ahn.

  • 8.2.2006

    Kokkioppilaana Café Kehityksessä

  • 8.2.2006

    Lähi-itä lähellä

    Säkillinen riisiä ja neljän kilon kimpale lammasta. Siinä missä maahanmuuttaja löytää etnisestä ruokakaupasta kotoisia raaka-aineitaan, pääsee suomalainen pikkupuotien hyllyihin tutustuessaan eksoottisille makumatkoille.

  • 8.2.2006

    Resepti Café Kehityksestä

    Nämä lisukkeet sopivat paistetun lihan, kanan tai kalan seuraksi, toki myös syötäviksi sellaisinaan. Jos paistat lihat palmuöljyssä, saat niihin aidon aromin.

  • 1.12.2005

    Myyttinen maissi

    "Keltaisesta ja valkoisesta maissista tehtiin heidän lihansa; maissitaikinasta he tekivät ihmisen käsivarret ja jalat. Meidän isiemme, neljän luodun ihmisen, lihaan pantiin vain maissitaikinaa." (Popol Vuh)

  • 1.12.2005

    Kansan paras kaveri

    Argentiinan kansallisjuoma yerba mate on yhteisöllisyyden ja solidaarisuuden symboli. Kaikkien kanssa matekuppia ei kuitenkaan jaeta, ja yerban tuotannosta on solidaarisuus kaukana.

  • 1.12.2005

    Mmm, kahvia!

    Kitkerä mutta virkistävä juoma tuo ihmiset saman pöydän ääreen kaikkialla maailmassa.

  • 1.12.2005

    Maustesaaren kardemummaperunat

  • 1.12.2005

    Sansibarilaista kalaa kardemummaperunoilla