• 22.7.2011

    Kuivuus vie paimentolaisilta koko elinkeinon

    Suurten maatilojen yleistyminen on yksi syy siihen, miksi Afrikan sarvessa kärsitään nyt nälästä. Katastrofiapua tarvitaan kipeästi, mutta se ei yksin riitä.

  • 14.7.2011

    Itä-Afrikan ruokakriisi ei iskenyt yllättäen

    Järjestöt ovat varoitelleet jo kauan Itä-Afrikan kuivuudesta, mutta siitä huolimatta hätäavusta on pulaa.

  • 29.6.2011

    Puhekupla: Syöminen tappaa

    Kasvissyönnin eettisyyteen vetoaminen on hieman hörhöä.

  • 28.6.2011

    Sian sisälmyksiä, olkaa hyvä!

    Intiassa suurin osa ihmisistä ei syö nautaa, siasta puhumattakaan. Koillisintialaisessa Shillongissa sika kuuluu juhlapöytään. Kylmässä ilmastossa punainen liha lämmittää.

  • 28.6.2011

    Ruokaruletti

    Keinottelu elintarvikejohdannaisilla pahentaa nälkäongelmaa. Tiukemman sääntelyn tarpeesta ollaan yksimielisiä, mutta konkreettiset toimet uupuvat.

  • 17.6.2011

    Miksi norjalainen lohi fileoidaan Thaimaassa?

    Kehitysmaiden alhainen palkkataso ja yritysten nauttimat veroedut ajavat länsimaille tuotettua ruokaa ympäri maailmaa, sanoo Henri Lindholm.

  • 18.5.2011

    Ilmasto lämpenee – ruoka kallistuu

    Ruoka kallistuu ja ruuan tuotanto vaikeutuu. Kumpaakin ilmiöön löytyy yhteinen selittäjä: ilmaston lämpeneminen.

  • 4.5.2011

    Brasilialainen broileri rampauttaa työntekijät

    Vähärasvaista broilerinlihaa pidetään terveellisenä, mutta lihatehtaalla työskenteleminen ei sitä ole – ainakaan Brasiliassa.

  • 1.4.2011

    Kelpo kapine: Muna

    Pääsiäisenvietossa munalla on näkyvä rooli.

  • 1.4.2011

    Maailma maistuu Amsterdamissa

    Amsterdamissa asuu väkeä peräti 177 maasta. Parhaiten kansainväliseen kaupunkiin tutustuu syömällä.