• 28.8.2018

    Tutkimus: Hiilidioksidipäästöt heikentävät ruuan ravintoarvoja – raudan, proteiinin ja sinkin puute voi tulevaisuudessa yleistyä

    Ilmastonmuutos pienentää viljasatoja, mutta se vaikuttaa ruokaan myös toisella tavalla: kasvavat hiilidioksidipäästöt voivat vähentää ruuan ravinteikkuutta, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

  • 27.8.2018

    Kuivuus vaivaa taas Keski-Amerikkaa – Hondurasissa yli 80 prosenttia maissi- ja papusadosta menetetty

    Keski-Amerikka on vasta toipumassa aiemmasta kuivuudesta ja El Niñosta. Nyt kuivuus kurittaa aluetta taas.

  • 24.8.2018

    Raportti: Maailman ruokahävikki kasvaa kolmanneksella vuoteen 2030 mennessä – tällä hetkellä vuosittain 1,6 miljardia tonnia ruokaa ruokaa heitetään pois

    Yksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteista on maailman ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä. Jos nykyinen meno jatkuu, pois heitetyn ruuan määrä päinvastoin kasvaa kolmanneksella, tuoreessa raportissa todetaan.

  • 20.8.2018

    Kasvisten kalleus lihottaa Etelä-Afrikassa – ylipainoisten määrä noussut hälyttävästi

    Etelä-Afrikassa ylipainoisten nuorten määrä on tuplaantunut kuudessa vuodessa, ja ravintoon liittyvistä sairauksista uhkaa tulla aidsin veroinen ongelma. Taustalla on hiilihydraattipitoinen ruokavalio: köyhillä ei ole varaa kasviksiin.

  • 2.8.2018

    Jemenin kriisi syvenee – Pelastakaa Lapset: kolmetuhatta lasta pakenee päivittäin, osa taistelukenttien läpi

    Kiihtyvät pommitukset Hodeidan satamakaupungin ympäristössä Jemenissä vaarantavat joka päivä tuhansien lasten hengen. "Tarvitsemme välitöntä aselepoa, jotta siviiliuhrien määrä ei enää kasva”, sanoo Tamer Kirolos Pelastakaa Lapset -järjestöstä.

  • 27.7.2018

    Yksinkertaiset innovaatiot vauhdittavat maanviljelystä Brasiliassa

    Puolikuivalla alueella elävät Givaldo ja Nina dos Santos ovat saaneet tilansa kukoistamaan muun muassa sadevesitankin avulla.

  • 20.7.2018

    Tutkimus: Viisi suurinta liha- ja maitoyritystä tuottaa enemmän päästöjä kuin suurimmat öljyfirmat

    Fossiiliset polttoaineet ovat usein syytettyjen penkillä, kun puhutaan kasvihuonekaasupäästöjen tuottamisesta. Tuore tutkimus kehottaa kääntämään katseet myös liha- ja maitoteollisuuteen.

  • 13.7.2018

    Naiset elvyttävät inkojen vanhaa talkooperinnettä Perun Andeilla

    Ilmastonmuutoksen eteneminen on tehnyt Andien karuista olosuhteista entistäkin karumpia. Paropucjion kylässä naiset rakentavat nyt yhdessä aurinkoenergialla toimivia kasvihuoneita, joissa voidaan tuottaa ruokaa ekologisesti.

  • 10.7.2018

    Unicef: Valtaosa Etelä-Sudanin lapsista on nähnyt pelkkää sotaa – 300 000 lasta nälkäkuoleman partaalla

    Vuonna 2013 alkaneen sisällissodan seurauksena 70 prosenttia Etelä-Sudanin lapsista ei käy koulua, miljoona kärsii aliravitsemuksesta ja arviolta 19 000 on lapsisotilaina tai sotilaiden palveluksesta. Rauhanneuvottelujen toivotaan pian johtavan läpimurtoon.

  • 9.7.2018

    Raportti: Kalankulutus kasvaa, vaikka saaliit alkavat pienentyä – ”Liian paljon aluksia jahtaa liian pientä määrää kalaa”

    Kalankulutus on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Vuonna 2016 ihmiset kuluttivat henkeä kohti keskimäärin 20,4 kiloa kalaa. 1960-luvulla kulutus oli alle kymmenen kiloa, selviää YK:n raportista.