• 22.2.2004

    Vietnamin katukeittiö on kaikkien aistien juhlaa

    "Ai an nem nuong ong?" "Banh mi nong day!" Kuka haluaa syödä grillattuja lihapullia? Kuumaa leipää täällä! Katujen ruokakauppiaat markkinoivat tuotteitaan kuin loitsuja toistaen, kukin omalla tunnistettavalla nuotillaan ja äänenkorkeudellaan.

  • 20.9.2003

    Ei reilua kauppaa Afrikassa

  • 6.8.2003

    Elinkeinona liikakalastus

  • 14.6.2003

    Ruoan avulla kerrottiin nälästä

  • 14.6.2003

    Makeita ja polttavia tarinoita

    Bulbul Sharma: Munakoisojen kiukku. Suomentanut Terhi Kuusisto. Like 2003.

  • 14.6.2003

    Makujen maailma

    Audrey Toravainen ja Calvin Tsatsa kertoivat kulttuuristaan Maailma kylässä -festivaalilla ruoan kautta.

  • 20.4.2003

    Luomu ja perinteet Mosambikin näläntappoase

    Pitkä sisällissota, toistuvat luonnonmullistukset ja vaikea kuivuus ovat tehneet mosambikilaisten elämästä rankkaa. Ratkaisuja onneksi etsitään: pienviljelijät herättävät henkiin perinteistä luottojärjestelmää ja agronomit kannustavat luomutuotantoon.

  • 20.4.2003

    Kirjava kukko katoaa kitoihin

    Nicaragualainen arkiruoka on miedosti maustettua, täyttävää ja kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin maittavaa. Tyypillinen perusruoka on pavuista ja riisistä valmistettu gallo pinto, kirjava kukko, joka tarjoillaan uppopaistettujen keittobanaanien, kotitekoisen juuston ja tortillojen kera.

  • 25.2.2003

    Luonnonmukaista ruokaa kotimaan kasveista

  • 24.2.2003

    Toisenlainen maailma syntyy toisenlaisesta keittiöstä

    Kansankeittiöiksi nimetyt ryhmät ovat kasvaneet uusien liikkeiden ympärille. Itseorganisoituvat ryhmät kehittävät eettisempiä tapoja syödä, ja niiden ympärillä elää moni-ilmeinen vaihtoehtokulttuurien maailma.