• 13.12.2024

    Velvollisuus ja pakko ajavat uutta saamelaisnuorten sukupolvea aktivismiin: ”Tulee sellainen olo, että jos minä en tee nyt, niin kuka sitten”

    Osa saamelaisnuorista kokee painetta toimia aktivistina. Vaikuttaminen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa voi tuntua taakalta, joka on kuitenkin tehtävä, jotta saamelaisten oikeudet totetuisivat. Saamelaisen kulttuurin professori pelkää, että aktivismi muodostaa saamelaisnuorten identiteetin lähtökohdaksi vastakkainasettelun valtaväestöön.

  • 20.11.2024

    Georgian nuoret ovat väsyneet maansa Venäjä-mieliseen ja ihmisoikeuksia polkevaan kehitykseen: ”On vain kaksi ratkaisua: protestoi tai pakene”

    Georgian lokakuussa pidetyt parlamenttivaalit voitti Venäjä-mielinen puolue. Viime vuoden aikana maassa on säädetty lakeja, jotka heikentävät muun muassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Georgiassa asuvat nuoret toivovat toisenlaista kehitystä: vapautta ja demokratiaa.

  • 1.11.2024

    ”Jos opetamme vain poikia, perheet jakautuvat” – Etelä-Sudanin opetusministeri ponnistelee tyttöjen koulutuksen puolesta

    Etelä-Sudanin opetusministeri Awut Deng Acuil tekee kaikkensa auttaakseen maansa lapset kouluun. Hänen äitinsäkin saattoi lapsia tunneille kynttilänvalossa sodan keskellä.

  • 19.9.2024

    Nuorten rauhanpalkinnon saanut valokuvaaja Karun Verma pyrkii luomaan kuvillaan empatiaa: ”Pitäisi arvostaa sitä, mitä nuorilla on sanottavana”

    Nuorten rauhanpalkinnon 2024 saanut valokuvataitelija Karun Verma, 22, haluaa poistaa taiteen avulla vastakkainasettelua. Verma on pyrkinyt luomaan dialogia muun muassa kuvaamalla rodullistettuja nuoria miehiä heidän toivomallaan tavalla.

  • 28.5.2024

    Etelä-Afrikassa saattaa vaihtua valta – Kuusi nuorta kertoo mielipiteensä vaaleista: ”Tarvitaan kaikkien arvoille sopivia puolueita”

    Etelä-Afrikan yleisvaalit järjestetään 29. toukokuuta. Stellenboschin yliopiston opiskelijat eivät ole tyytyväisiä maan politiikkaan. He toivovat tulevan hallituksen panostava muun muassa koulutukseen ja vähemmistöjen aseman parantamiseen.

  • 24.3.2023

    Tulevaisuus ratkaistaan taloudessa mutta taloudesta ääneen pääsevät yhä harvat – ”Joukkoa pitäisi laajentaa”

    Sitran Eeva Hellström kaipaisi monipuolisempaa talouspuhetta. Poliitikoilta vaalien alla hän kuulisi mieluusti visioita talousjärjestelmän tulevaisuudesta.

  • 21.11.2022

    Äkillisistä tulvista kärsivän Kuala Lumpurin nuoret uskovat, että ilmastokriisiä voidaan vielä lievittää: ”Pelkkä puiden istuttaminen ja kierrättäminen eivät riitä”

    Kuala Lumpurin nuoret opiskelijat pitävät ilmaston tilaa vakavana, mutta uskovat, että vielä voitaisiin toimia ilmastokriisin lieventämiseksi. Maailman Kuvalehden Kaakkois-Aasian kirjeenvaihtaja Katri Tihilä raportoi Kuala Lumpurista.

  • 18.11.2022

    Raitista ilmaa, luova tila ja toivoa paremmasta – Huikeassa kuvareportaasissa Ukrainan pakolaisnuoret saavat skeittaamisesta tekemistä toimettomiin päiviin

    Juri Korotun opettaa Ukrainasta paenneille nuorille skeittaamista Hannoverissa. Hyödyt ovat ilmeiset: tasapaino laudalla vakiintuu, itseluottamus kasvaa ja hymyt palaavat kasvoille.

  • 5.9.2022

    Epätoivo tulevaisuudesta ajaa Kolumbian alkuperäiskansojen nuoria riistämään henkensä: ”Monet kokevat, ettei heillä ole mitään jäljellä”

    Kolumbiassa ollaan huolissaan alkuperäiskansoihin kuuluvien nuorten itsemurha-aallosta. Nuorten hyvinvointia on pyritty parantamaan tukemalla alkuperäiskansojen kulttuuria.

  • 5.8.2022

    Elämmekö enää ihmiselle lajityypillistä elämää?

    Elämme keskellä ilmastokriisiä, luontokatoa ja muita jatkuvasti kasautuvia kriisejä. Silti järjestelmä vaatii meitä koko ajan osoittamaan suorituskykyämme, Anni Valtonen kirjoittaa.