Artikkelikuva
Taidepuutarha Botania on auki kesät ja talvet. Talvisin ulkopuutarhassa voi nähdä hohtavan lumipeitteen ja jääveistoksia.

Taidepuutarha Botania tuo värikästä valotaidetta pimeyden keskelle

Joensuun Taidepuutarha Botania yhdistää talven ja trooppisen paratiisin. 28.11.–1.12. Botaniassa järjestetään kansainvälinen Visual Festival, joka muuttaa ulkopuutarhan surrealistiseksi taikamaailmaksi.

Linnut visertävät ja palmut ojentautuvat kohti kattoa. DJ soittaa letkeää musiikkia ja perhoset lentävät kukasta kukkaan. Vasta oven avaus paljastaa, ettei olla viidakossa: ulkona on metri lunta – ja kimmeltävät jääveistokset.

Taidepuutarha Botania Joensuussa on yksi harvoja paikkoja, jossa voi kokea samaan aikaan sekä taikatalven että trooppisen paratiisin. Talvisin Botanian sisältä löytyy kasvitieteellinen puutarha, ulkoa valaistut lumi- ja jääveistokset.

Kesällä puutarha levittäytyy ulos, kun kukat puhkeavat ja puut kasvattavat lehdet. Lumi ja jää vaihtuvat hiekkaan, kun pihaa koristavat hiekkaveistokset, jotka on tehty vuoden teeman mukaan. Vuoden 2024 teemana on dinosaurukset.

Botanian sisätiloissa voi ympäri vuoden nähdä vaihtuvia taidenäyttelyitä ja kuulla äänimaisemia. Erilaiset tapahtumat DJ-seteistä keikkoihin ja talkoista sadonkorjuujuhliin rytmittävät puutarhan vuotta.

Yksi isoimmista vuoden tapahtumista Botaniassa on kansainvälinen visuaalisen taiteen festivaali Visual Festival, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. 28.11.–1.12. pidettävä festivaali tuo taidepuutarhan alueelle sankan pimeyden halkaisevaa värikästä valotaidetta, jokasaa lumisen pihan näyttämään surrealistiselta taikamaailmalta.

Taidepuutarhassa ei tarvitse olla kuivin suin, sillä siellä on anniskelualue sekä kahvila. Myymälästä voi ostaa puutarhassa kasvatettuja chilejä sekä siemeniä omaan puutarhaan.

Botania on muutaman kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Sinne pääsee siis ilman autoa. Puutarha on esteetön.

Joensuun yliopisto perusti Botanian vuonna 1985. Kaksi kertaa myyty puutarha on nyt Pohjoismaiden ainut yksityisessä omistuksessa oleva kasvitieteellinen puutarha. Puutarhassa voi nähdä noin 2000 eri kasvilajia.

Taide- ja tapahtumapuutarha Botania
Heinäpurontie 70, 80110 Joensuu
Syyskaudella auki: La: 9-22, Su: 9-18
Liput: 15/10/7 €
Lisätietoja: botania.fi

Joensuun Taidepuutarha Botania

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!