Artikkelikuva
Venla Saikku, Karoliina Knuuti ja Jouni Hemberg pohtivat Hyvän Tekijät -podcastin toisessa jaksossa dekolonisaatioon liittyviä kysymyksiä.

Hyvän Tekijät -podcastin toisessa jaksossa toimittaja Karoliina Knuuti avaa, kuka hyötyy kolonialismin muovaamasta järjestelmästä

Mitä tarkoittaa dekolonisaatio? Miten kolonialismi on vaikuttanut kehitysyhteistyöhön? Entä laajemmin globaaliin järjestelmäämme? Kysymyksiä jaksossa pohtivat tutut juontajat Venla Saikku ja Jouni Hemberg sekä toimittaja Karoliina Knuuti.

Hyvän Tekijät -podcastin toisessa jaksossa Venla Saikun ja Jouni Hembergin haastateltavana on palkittu toimittaja Karoliina Knuuti, joka tunnetaan myös Maailman Kuvalehden toimitussihteerinä. Hän on avannut jutuissaan laajoja globaaleita ilmiöitä, esimerkiksi dekolonisaatiota kehitysyhteistyössä.

Podcastin jaksossa Knuuti avaa muun muassa kehitysyhteistyön ongelmakohtia ja sitä, miten ala voisi kehittyä. Jaksossa puhutaan myös laajemmin kolonialismin muovaamasta globaalista järjestelmästä ja siitä, kuka järjestelmästä hyötyy nyt.

”Tähän on kaksi vastausta. Ensimmäinen on se, että kaikki me täällä vauraissa maissa hyödytään tästä. Meille virtaa halpoja tuotteita ja raaka-aineita. Toinen vastaus on se, että hyvin pieni osa hyötyy järjestelmästä.”

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!