Hittikappaleet ovat harvinainen ilmiö maailmanmusiikissa. Jos kuitenkin kerättäisiin etnohittien listaa 80-luvulta, Mari Boinen raitaa Gula Gula olisi vaikeaa ohittaa. Se teki norjansaamelaisesta Boinesta eräänlaisen puhenaisen kysymyksissä, jotka koskevat pohjoisen vähemmistöjä tai laajemmin yhdenvertaisuutta ja ympäristön tilaa.
Haastatteluissa Boine on kuvannut lapsuuttaan vaikeaksi. Hän on kertonut jättäneensä taakseen ahtaan uskonnollisen kasvatuksen ja ottaneensa elämäntehtäväkseen saamelaisten oikeuksia puolustavan aktivismin.
Nyt, lähes 70-vuotiaana, Boine on julkaissut uransa henkilökohtaisimman levyn.
Boine on laulanut mieluummin kansastaan kuin itsestään. Mutta nyt, lähes 70-vuotiaana, Boine on julkaissut uransa henkilökohtaisimman levyn. Sen sanoituksissa hän palaa mielensä myrskyihin, mukaan lukien riipivään äitisuhteeseen sekä vähemmistöasemasta nousevaan turhautumiseen, vihaan ja suruun. Albumin nimi Alva kuvastaa voimia, joita hän on tarvinnut selviytyäkseen. Alva on pohjoissaamea ja tarkoittaa sinnikkyyttä ja tahdonvoimaa.
Toisin kuin monet muut tunnetut saamelaisartistit, Boine laulaa enemmän kuin joikaa. Edellisellä albumilla säestyksestä vastasi jazzpianisti, tällä kertaa taustana soi miellyttävän pehmeitä musiikkimaisemia elektronisen popin kuvastosta.