Artikkelikuva
Salaattiwrap on herkullisen näköinen ja makuinen.

Kesän värit lautasella: Suolainen ja makea salaattiwrap sopii niin piknikille kuin juhlaankin

Raikas mangosalsa-tofu wrap piristää pöytää ja aterioivien mieltä. Kesäinen wrap syntyy tuoreista aineksista ja täyteläisestä kastikkeesta.

Nämä värikkäät suupalat sopivat niin arkeen kuin juhlaan!

Herkulliset salaattikääröt kätkevät sisälleen monivivahteisen makumaailman, jossa yhdistyvät suolainen ja makea. Suussa sulavan pehmeä mango tuo mukavaa vastapainoa rapsakalle tofulle, ja kokonaisuuden kruunaa täyteläinen maapähkinäkastike.

Salaatinlehdet voi halutessaan korvata kaalilla. Mikäli ei ole korianterin ystävä, sopii mangosalsan kyytipojaksi mainiosti myös esimerkiksi lehtipersilja tai joku toinen yrtti.

Mangosalsa-tofu wrapit

1 paketti (200 g) tofua

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl soijaa

2 rkl maissitärkkelystä

Mangosalsa

1 kokonainen kypsä mango

1 keskikokoinen punainen paprika

Puoli ruukullista tuoretta korianteria tai muuta mieleistä yrttiä

Suolaa oman maun mukaa

Maapähkinäkastike

0,5 dl maapähkinävoita

2 rkl soijaa

1 rkl vaahterasiirappia

Puolikas lime

Lisäksi

Salaatinlehtiä

Pähkinöitä (esim. cashew-pähkinöitä)

Valuta tofu ja purista käsin hellästi painaen ylimääräiset nesteet pois. Paloittele sen jälkeen tofu pieniksi kuutioiksi.

Sekoita keskenään 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl soijakastiketta, ja valuta kastike tofukuutioiden päälle.

Ripottele marinoitujen kuutioiden pinnalle maissitärkkelys ja kääntele kuutioita, jotta tärkkelys levittyy tasaisesti.

Kumoa tofukuutiot paistinpannulle ja paista liedellä suurella lämmöllä, kunnes kuutiot ovat saaneet kunnolla väriä ja rapsakan pinnan. Nosta sitten tofu jäähtymään lautaselle.

Kuori mango ja paloittele hedelmäliha pieniksi paloiksi. Pese paprika ja leikkaa kanta sekä siemenkota pois.

Paloittele paprika samaan tyyliin kuin mango. Hienonna korianteri ja kumoa hienonnettu korianteri kulhoon.

Lisää sekaan paloiteltu mango ja paprika ja viimeistele suolalla. Sekoita hyvin.

Valmista maapähkinäkastike sekoittamalla keskenään maapähkinävoi, soija, vaahterasiirappi ja puristettu limetinmehu.

Asettele tarjoilulautaselle huolellisesti pestyt ja kuivatut salaatinlehdet. Lusikoi salaatinlehdille salsaa ja tofua.

Kuorruta täyte maapähkinäkastikkeella. Viimeistele wrapit pähkinämurskalla. Tarjoa ja nauti heti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!