Artikkelikuva
Intiansarvikuonojen salametsästyksen estämiseksi on tehty erilaisia toimia ja tempauksia. Edellisvuonna Assamin osavaltiossa poltettiin julkisesti valtion lähes 2 500 salametsästäjiltä takavarikoimaa intiansarvikuonon sarvea.

Intiansarvikuonot saivat pitää sarvensa ensimmäistä kertaa 45 vuoteen: ”Tämä on uskomaton saavutus”

Viime vuonna Assamin osavaltiossa Intiassa ei salametsästetty yhtään intiansarvikuonoa. Suurin osa vaarantuneen lajin edustajista elää Assamin osavaltiossa.

Luonnonsuojelu tuotti hedelmää Intiassa, kun vuonna 2022 Assamin osavaltiossa ei salametsästetty yhtään intiansarvikuonoa, kertoo järjestö International Fund for Animal Welfare.

Tapaus oli historiallinen, sillä sarvikuonojen salametsästystä ei ole onnistuttu estämään 45 vuoteen. Lisäksi huomattavan suuri osa maailman intiansarvikuonoista elää Assamin osavaltiossa.

”Tämä uskomaton saavutus on esimerkki siitä, kuinka voimme muuttaa narratiivia ja parantaa lajin tulevaisuutta”, sanoi paikallisen järjestön Wildlife Trust of Indian aluejohtaja Rahtin Barman.

Intiansarvikuonoa on salametsästetty suurimmaksi osaksi sarven takia. Sarvia käytetään statussymbolina ja niitä myydään ”lääkeaineeksi” Aasian markkinoille.

Edellisvuonna Assamin osavaltiossa poltettiin julkisesti valtion lähes 2 500 salametsästäjiltä takavarikoimaa intiansarvikuonon sarvea. Sarvien polton oli tarkoitus viestittää salametsästäjille, että heidän toimiaan ei hyväksytä.

Intiansarvikuonoa on salametsästetty suurimmaksi osaksi juuri sarven takia. Sarvia käytetään statussymbolina ja niitä myydään ”lääkeaineeksi” Aasian markkinoille.

Intiansarvikuono on laajalti Intian pohjoisosassa elänyt laji, joka metsästettiin lähes sukupuuttoon 1800-luvulla.

Arvioiden mukaan yksilöitä oli 1908 jäljellä enää 12. Nyt Assamin osavaltiossa elelee arviolta lähemmäs 2 900 intiansarvikuonoa. Lisäksi populaatioita löytyy jälleen muistakin Intian pohjoisosien osavaltioista ja Nepalista. Lajin status on yhä vaarantunut.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!