Artikkelikuva
Diamond Platnumz (vasemmalla) ja Flavour villitsivät Bagamoyon asukkaat ja turistit.

Minibussista superstarojen musiikkivideolle

Tansaniassa voi päätyä sattumalta täpötäydestä minibussista supertähtien musiikkivideolle. "Megafonista kuului swahilinkielinen käsky. Edessämme olevat supertähdet lähtivät kävelemään katua pitkin ja seurasin heidän esimerkkiään."

Seisoskelin ranskalaisten kavereideni kanssa suuressa väkijoukossa Tansanian historiallisessa kalastajakaupungissa Bagamoyossa. Olin matkustanut aiemmin päivällä Dar es Salaamista neljä tuntia dala dalalla, minibussilla, Bagamoyoon ja olin hikinen ja nuutunut.

Vasta hetkeä aiemmin olin päässyt hostelliin, koska sisäänkäynnin oli monta tuntia tukkinut innostunut joukko. He seurasivat kahden artistin musiikkivideokuvauksia, jonka takia mekin nyt seisoimme kadulla.

Yritin kammata likaisia hiuksiani sormilla, kun meitä lähestyi tuntematon mies. Hän oli kuullut kavereideni keskustelun ja alkoi puhua heidän kanssaan ranskaa. Mies paljastui yhden Tansanian tunnetuimman artistin Diamond Platnumzin ranskalaiseksi manageriksi. Hetken päästä meidät asetettiin Diamondin ja tunnetun nigerialaisen artistin Flavourin taakse. Pääsisimme musiikkivideolle!

Astuin Diamondin viereen ja tuuletin. Huitaisin vahingossa hänen käsivarttaan, hän ei onneksi reagoinut siihen.

Megafonista kuului swahilinkielinen käsky. Edessämme olevat supertähdet lähtivät kävelemään katua pitkin ja seurasin heidän esimerkkiään. Kävelin, kun he kävelivät, hurrasin, kun he hurrasivat ja taputin, kun he taputtivat.

Kadun päässä hääräsi ohjaaja, joka viittoi minua tulemaan eteenpäin. Astuin Diamondin viereen ja tuuletin. Huitaisin vahingossa hänen käsivarttaan, hän ei onneksi reagoinut siihen. Tanssin edessä, kunnes takana oleva kansa innostui. Kaaduin melkein lapsen päälle ja päätin siirtyä sivuun.

Viime kesäkuun lopussa musiikkivideo tuli ulos. Minut voi juuri ja juuri tunnistaa viimeisten sekuntien aikana näkyvästä kävelykohtauksesta oranssien hiusten takia. Videolla Berna Reloaded on tällä hetkellä YouTubessa lähes 20 miljoonaa katselukertaa. Olen kuuluisa!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!