Artikkelikuva

Makeaa lunta Intiasta – barfi on monipuolinen makeinen

Barfiksi kutsutaan monenlaisia intialaisia makeisia, joita tarjotaan niin juhlassa kuin arjessa. Useimmiten sokerista, pähkinöistä ja kodensoidusta maidosta tehtävä barfi muuntuu helposti vegaaniseksi.

Barfi on nimitys monenlaisille intialaisille makeisille, jotka ovat yleinen tarjottava niin festivaaleilla, häissä kuin arjessa. Vaikka barfi on perinteisesti intialainen herkku, juontaa nimi juurensa persian kielen sanasta barf, joka tarkoittaa lunta.

Nimellä viitataan rakenteeseen, joka muistuttaa fudgea. Barfi ei kuulu ainoastaan intialaiseen ruokakulttuuriin, vaan sitä nautitaan muuallakin päin maailmaa kuten Mauritiuksella, Fijillä ja Itä-Afrikan maissa.

Useimmiten makeinen valmistetaan sokerista, pähkinöistä ja kondensoidusta maidosta. Sekaan saatetaan laittaa myös hedelmiä ja mausteeksi esimerkiksi kardemummaa, ruusuvettä tai sahramia. Vaikka yksi pääraaka-aineista on yleensä maito, muuntuu barfi helposti vegaaniseksi.

Herkku valmistuu kädenkäänteessä muutamasta aineksesta ja on persoonallinen sekä helposti tuunattava tarjoiltava myös suomalaiseen kahvipöytään!

Barfi
2,5 dl mantelijauhoja
2,5 dl cashew-pähkinöitä
2 dl sokeria
1,25 dl vettä
1 rkl kardemummaa
1 rkl kookosöljyä
Koristeluun pistaasipähkinöitä

Hienonna cashew-pähkinät puuterimaiseksi jauheeksi. Tämä onnistuu esimerkiksi morttelin avulla.

Kiehauta vesi, sokeri ja kardemumma pinnoitetulla paistinpannulla. Kun seos on kiehuvaa, laske lieden lämpötila matalalle.

Lisää vesi-sokeriseoksen sekaan hienonnetut cashew-pähkinät ja mantelijauho. Sekoita hyvin koko ajan, jotta seos ei pala pohjaan. Muutaman minuutin päästä lisää kookosöljy ja sekoita hyvin.

Jatka aktiivista sekoittamista noin 10–15 min ajan tai kunnes seos on muuttunut kiinteäksi. Seos on valmis, kun se on rakenteeltaan niin kiinteää, että siitä voisi muotoilla kasassa pysyvän pallon.

Kumoa valmis massa pöydälle leivinpaperin päälle. Muotoile massasta mieleisesi paksuinen suorakulmio ja ripottele pinnalle murskattuja pistaasipähkinöitä.

Kun massa on jäähtynyt, paloittele se osiin.

Barfi säilyy jääkaapissa säilytettynä hyvänä noin viikon ajan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!