Artikkelikuva

”Viikkorahaa rapisi hyvin, kun pyyhki tunnollisesti pölyt vitriinistä ja yli sadasta vyötiäisestä”

Lapsuudenkodin vitriinissä voi asustaa vyötiäiseläimiä! Etelä- ja Keski-Amerikassa tehtyjä hypnotisoivia heiluvapäisiä vyötiäisiä on kaiken kokoisia ja näköisiä, ja niitä on tehty kaikenlaisista materiaaleista.

Lapsuudenkodissani on suuri lasivitriini, jonka sisällä asustaa mitä erilaisimpia vyötiäiseläimiä. Vyötiäisesineet ovat peräisin äitini Etelä- ja Keski-Amerikan matkoilta. On puisia, kivisiä, metallisia, maalattuja ja paperisia – jopa kurpitsasta tehtyjä vyötiäisiä.

Lapsena hypnotisoiduin pyöreiden meksikolaisten vyötiäisesineiden heiluvista päistä. Leikimme siskoni kanssa usein pikkuisilla pallovyötiäisillä: toinen oli sininen, toinen vaaleanpunainen.

Vanhimmat vyötiäisperheen jäsenet ovat Meksikosta ja Costa Ricasta. Suuri musta vyötiäinen on lelu guatemalalaisesta kyläkaupasta.

Viikkorahaa rapisi hyvin, kun pyyhki tunnollisesti pölyt vitriinistä ja yli sadasta vyötiäisestä. Operaatioon kului useampi tunti, mutta se oli hauskempi nakki kuin tiskikoneen tyhjentäminen.

Vanhimmat vyötiäisperheen jäsenet ovat Meksikosta ja Costa Ricasta. Suuri musta vyötiäinen on lelu guatemalalaisesta kyläkaupasta. Kurpitsan kuoresta tehdyt pallovyötiäiset ovat Meksikosta, vaaleakiviset Nicaraguasta, puinen Boliviasta. Kokoelmasta löytyy myös suuri keraaminen säästöpossuvyötiäinen.