Artikkelikuva

Mausteiset muffinit maistuvat ja tuoksuvat joululta

"Muffinien paistuessa uunissa keittiön valtaa ihana jouluinen tuoksu. Makuelämyksen kruunaa raikas, mutta täyteläinen kanelivaahto."

Joulumuffinit valmistetaan piparkakkutaikinan tapaan kiehauttamalla mausteet siirapin kanssa. Muffinien paistuessa uunissa keittiön valtaa ihana jouluinen tuoksu. Makuelämyksen kruunaa raikas, mutta täyteläinen kanelivaahto.

Taikinaa on halutessaan helppo tuunata.

Jouluisten mausteiden makupariksi sopivat mainiosti esimerkiksi pähkinärouhe tai rusinat. Jos taas pitää jämäkämmästä kuorrutteesta, voi kanelivaahdon sekaan vatkata hieman vegaanista tuorejuustoa tai rahkaa.

Joulumuffinit
2 dl tummaa siirappia
1 rkl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
200 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa

Kanelivaahto
1 prk (2 dl) kauravispiä
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
Koristeluun tähtianiksia ja kanelia.

Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Lisää paloiteltu margariini kuumaan seokseen ja anna rasvan sulaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja sooda. Lisää jauhoseos taikinaan. Annostele taikina muffinivuokiin.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Muffinien paistuessa vatkaa kauravispi kuohkeaksi leivontakulhossa. Lisää vatkauksen loppupuolella sekaan kaneli ja vaniljasokeri.

Kuorruta hyvin jäähtyneet muffinit kanelivaahdolla ja siivilöi päälle kanelijauhetta. Koristele tähtianiksilla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!