Artikkelikuva
Eläimet eivät ole Etelä-Korean laissa enää ”ruumiillisia asioita” vaan tietoisia olentoja.

Etelä-Koreassa eläin on nyt tietoinen olento

Etelä-Koreassa ollaan matkalla kohti tasa-arvoisempaa eläinten kohtelua.

Vielä hetki sitten eläimet olivat Etelä-Korean laissa ”ruumiillisia asioita”. Nyt Etelä-Korea on yksi niistä hieman päälle kolmestakymmenestä maasta, jotka tunnistavat eläimet tietoisiksi olennoiksi.

Muutoksesta voi pitkälti kiittää lemmikkibuumia. Niiden kotitalouksien määrä, joissa on eläin seuralaisena, on kasvanut Etelä-Koreassa viime vuosina merkittävästi. Eläimiin kohdistuvista julmuuksista ja hylkäystapauksista ollaan yhä huolestuneempia, ja entistä useampi kokee, että eläimiä on kohdeltava samoin standardein kuin ihmisiä.

Visioissa on rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa kaikkia lajeja kunnioitetaan tasapuolisesti – oli kyseessä sitten ihminen tai jokin muu laji.

”Nyt on ymmärretty, että perimmäinen syy sille, miksi eläimet kokevat julmuutta ja niihin kohdistuvista rikoksista langetetaan niin pienet rangaistukset, on se, että oikeusjärjestelmä näkee eläimet asioina”, maan oikeusministeriö linjasi sivuillaan.

Voidaan siis olettaa, että jatkossa eläinten vahingoittamisesta saa Etelä-Koreassa aiempaa kovemman rangaistuksen.

Sivuilla kuitenkin lukee myös, ettei tarkoituksena ole vain suojella eläimiä tehokkaammin.

Visioissa on rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa kaikkia lajeja kunnioitetaan tasapuolisesti – oli kyseessä sitten ihminen tai jokin muu laji.