Artikkelikuva
Vadelma ja kookos ovat raikas makuyhdistelmä. Sekaan saa jättää marjaisia sattumia.

Näin valmistuu helteiden ykkösherkku: vadelmainen kookosjäätelö

Kun jäätelön tekee itse, sen voi helposti tuunata mieleisekseen.

Suomalaiset ovat jäätelökansaa. Jäätelön kulutus on Suomessa suurempaa kuin yhdessäkään muussa Euroopan maassa. Maailmanlaajuisesti vertailtuna suomalaisia ahkerampia jäätelönnautiskelijoita on vain Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Kauppojen pakastealtaiden valikoima on nykyisin mittava, mutta välillä jokainen kaipaa luksusta arkeen. Omatekoinen jätski on parhaimmillaan luonnollisista raaka-aineista valmistettua lisä-
aineetonta herkkua. Jäätelöt sopivat moniin erityisruokavalioihin, sillä itse tehtynä jätskeistä saa laktoosittomia ja maidottomia. Jäätelökoneen avustuksella valmistus hoituu nopeasti.

Kirpsakka vadelma ja täyteläinen kookos ovat voittamaton makupari. Vadelmainen kookosjäätelö maistuu raskaammankin aterian jälkeen ja viilentää kuumana kesäpäivänä. Se on myös helppo tuunata omaan makuun sopivaksi. Jäätelömassan sekaan voi lisätä esimerkiksi banaania, pähkinärouhetta tai sitruunamelissaa.

Mikä parasta: Jos jäätelöä jää yli, se säilyy pakkasessa hyvänä noin viikon. Muistathan säilyttää jäätelön tiiviissä rasiassa, jotta siihen ei tartu makua muista elintarvikkeista.

Vadelmainen kookosjäätelö

4 dl kookosmaitoa (ei kevyttä)
2 dl kauramaitoa
250 g tuoreita vadelmia
0,75 dl vaahterasiirappia
0,5 dl kookoshiutaleita
1,5 rkl sitruunamehua

Laita maidot, vaahterasiirappi, kookoshiutaleet, sitruunamehu ja puolet vadelmista tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loput vadelmat joukkoon ja murskaa ne lusikalla muun massan sekaan. Näin saat jäätelön joukkoon mukavia marjaisia sattumia.

Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan. Laita valmis jäätelö vajaaksi tunniksi pakastimeen tekeytymään ja tarjoile sitten. Koristele jäätelö valitsemillasi aineksilla kuten sitruunamelissalla, kookoshiutaleilla ja marjoilla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!