Salissa kaikuu palestiinalainen musiikki, jota muutaman hengen yhtye soittaa. Opettaja näyttää rytmikkääseen musiikkiin sopivia tanssiaskeleita. Ihmiset nauravat, kun oikeat askeleet eivät heti löydy.
”Ketään ei pakoteta tanssimaan. Paikan päälle voi tulla myös katsomaan tai soittamaan”, kertoo World Music School Helsinki -järjestön puheenjohtaja Pedro Aibéo. Kansantansseja elävän musiikin säestyksellä on maksuton työpaja, jossa opetellaan eri maiden musiikki- ja kansantanssiperinteitä.
”Kaiken tasoiset soittajat ja tanssijat ovat tervetulleita. Kansantansseissa keskitytään yhdessä tekemiseen. Se vie ylimääräisen paineen pois yksittäiseltä henkilöltä”, Aibéo jatkaa.
Osallistujat siirtyvät piiriin, jonka keskellä uusi opettaja soittaa kitaraa, laskee rytmiä ja näyttää askelia. Työpajan aikana tutustutaan kahden eri maan kulttuuriin. Tulevana keväänä on mahdollista tanssahdella muun muassa Kreikan, Latvian, Unkarin, Irlannin ja Italian musiikkiperinteiden tahdissa.
”Kansantansseihin osallistuu monipuolinen joukko ihmisiä eri kulttuuritaustoista. Ennen kaikkea työpaja on paikka sosiaalisille kohtaamisille,” Aibéo sanoo.
Kahden tunnin tanssi ja soitto päättyvät iloisiin aplodeihin.
Tulevien tanssien aikataulut kulttuurikeskus Caisan verkkosivuilta.