Artikkelikuva
Anni Valtonen sai essun lahjaksi Trinidadissa vierailleelta serkultaan.

Trinidadista tuodussa matkamuistossa näkyy saaren ruokakulttuuri

Karibian saarten ruokakulttuuri on yhtä jännä sekoitus kuin sen väestökin. Siirtomaahistoria näkyy ruokapöydässä, ja iso ero on siinä, onko entinen isäntä ollut ranskalainen, espanjalainen vai britti. Tämän sain tuta asuessani Trinidadin saarella vuoden ajan 2004–2005.

Trinidadissa brittikeittiö näkyy rasvassa käristetyissä fish and chipseissä. Sen rinnalla ovat saarelle aikoinaan tuotujen afrikkalaisten orjien ja heitä seuranneiden intialaisten siirtotyöläisten tuomat perinteet – jotka ovat uusien sukupolvien aikana muokkautuneet omanlaisikseen.

Pääkaupungin Port of Spainin keskuspuiston Queen’s Park Savannahin ympärilä ruokakojut myyvät rinta rinnan intialaisia doubleseja, currylla maustettuja, kikherneellä täytettyjä uppopaistettuja lettuja ja afrikkalaishenkistä kreoliruokaa.

Ruokakulttuuri näkyy myös matkamuistoissa. Tämän essun osti saarella vieraillut serkkuni. Sain sen häneltä viime kesänä syntymäpäivälahjaksi muistoksi yhteisistä kokemuksistamme Karibialla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!