Artikkelikuva

Kaminá syntyi tanskalaisen ja kolumbialaisen muusikon kohtaamisesta Sibelius-Akatemiassa

Debyyttialbumi on luvassa keväällä 2021.

Viisi vuotta sitten maailmat kohtasivat Sibelius-Akatemian Global music -koulutusohjelmassa. 

Sinne olivat tulleet opiskelemaan tanskalainen Kamilla Haugaard ja kolumbialainen Natalia Castrillón.

Idea folkia ja popia yhdistävästä duosta syntyi, kun laulaja-pianisti Haugaard ja harpisti Castrillón löysivät yhteisen sävelen. Duo sai nimekseen Kaminá, joka muodostuu muusikoiden etunimien alkukirjaimista. Kaminá viittaa myös espanjan kielen verbiin caminar, kävellä. 

Nyt heidän debyyttialbuminsa ensimmäinen single Mem´ries on julkaistu. Kappaleessa pysähdytään kuuntelemaan kaikuja muistoista ja unelmista, erilaisista paikoista ja tunteista: 

Keväällä 2021 julkaistava debyyttialbumi käsittelee muun muassa juurettomuutta ja kulttuurien rinnakkaiseloa.

”Suomen hiljaisuus, melankolia ja pimeys ovat inspiroineet minua. Samalla Kaminán musiikki onkuin ikkuna kotiin, Kolumbian vuorille”, Castrillón sanoo.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!