Artikkelikuva
Habib Koité

Uutuus ilahduttaa yllätyksillä

Singlet voivat johtaa harhaan. Niin myös Habib Koitén albumin ensikappale, sinkkuraita siis, kuulostaa toisenlaiselta kuin levy kokonaisuutena. Täyteen pakatussa avauksessa heittäydytään urbaaniin sykkeeseen. Taitavan kompin kudelma pyörii ja tikuttaa kuin sähköistetty kalabassihyrrä, kuulemme afropopin vetävimpiä trikkejä. 

Mutta pääosin levy välttää ylituotannon vaarat. Tarjolla on ilmavia, seesteisiäkin hetkiä niin perinteisemmässä kuin popimmassa maisemassa. Ilahduttavasti paikka paikoin näyttäytyy yllättäviä kreolisävyisiä soittimia, kuten harmonikkaa tai huilua. Koité on kertonut esittäneensä uransa alkuvaiheissa amerikkalaista, ranskalaista ja kuubalaista musiikkia. Eikä malilaisen pääinstrumentti akustinen kitara ole sekään tyypillisintä Länsi-Afrikkaa. Koitén levyssä on tarttumapintaa monenlaisen musiikin ystäville

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!