Artikkelikuva
Tämä Soulin liepeillä Namyangjussa sijaitsevalla koirafarmilla elänyt koira pelastettiin joutumasta syödyksi

Soulin koirat eivät enää joudu lautaselle

Etelä-Koreassa on arvioiden mukaan 17 000 koiranlihafarmia. Lokakuussa pääkaupunki-Soulin koirat saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun pormestari Park Won-soon ilmoitti sopimuksesta sulkea kaupungin koirateurastamot.

Oranssinruskea pystykorva nureongi on eteläkorealaisille tuttu koira. Sekarotuisena pidetty koiratyyppi ei ole saanut virallisen rodun tunnusta, eikä sen edustajia nähdä tepsuttamassa hihnan päässä, vaan lautasella. Vaikka koiranlihan kulutus Etelä-Koreassa vähenee, maassa teurastetaan edelleen ruoaksi noin miljoona koiraa vuosittain. Erityisen hyvin koira maistuu korealaisille kesäaikaan, ja erityisen mielellään maassa popsitaan syötäväksi jalostettua nureongi-koiraa.

Eläinoikeusjärjestöjen ja maan nuoremman väestön aloittama keskustelu on kuitenkin saanut korealaiset pohtimaan perinneherkkunsa eettisyyttä, ja koirien kasvattamista ruuaksi ollaan tekemässä vaikeammaksi. Koiranliha on tällä hetkellä lain harmaalla alueella, sillä kesällä 2018 Etelä-Korea teki koirien tappamisesta syömistä varten laitonta, mutta toisaalta koiran syömisestä ei rangaista.

Lokakuussa kehitys koiraystävällisempään suuntaan otti konkreettisen harppauksen, kun maan Soulin pormestari Park Won-soon ilmoitti sopineensa kaupungin koirateurastamoiden kanssa, että nämä lopettavat toimintansa, kirjoittaa The Korea Herald. 

Seuraavaksi toimia tarvittaisiin pääkaupungin ulkopuolella: Etelä-Koreassa on arvioiden mukaan yhä 17 000 koiranlihafarmia.
 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!