Artikkelikuva
Hip hopia ja elektropoppia yhdistävä BTS on onnistunut kerryttämään valtavaa suosiota juuri kotimaansa ulko-

Korea-fanitus yhdistää maailman nuoret

Kaikki korealaisesta elokuvasta ja muodista aina ihonhoitotuotteisiin vetoaa nyt eri puolilla maailmaa.

Kun korealaisen BTS-poikabändin Euroopan areenakeikkojen liput tulivat myyntiin kesällä 2018, satatuhatta lippua myytiin kymmenessä minuutissa. Tänä vuonna järjestetyn jatkokiertueen kaksinkertainen lippumäärä myi sekin loppuun noin viidessä tunnissa. BTS:n positiivinen viesti itsevarmuudesta ja kuvaus nuoren sukupolven ongelmista vetoaa korealaisyleisön lisäksi selvästi myös länsimaisiin nuoriin.

Sosiaalinen media on keskeinen  tekijä bändin suosion kasvussa. Fanit ovat tulleet tunnetuiksi kampanjoistaan ja tempauksistaan, joiden tavoitteena on ollut nostaa bändin näkyvyyttä, mutta myös kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Bändin faniyhteisö BTS ARMY onkin hyvä esimerkki uudenlaisesta, täysin globaalista yhteisöstä. 

Valtava nettisuosio on avittanut yhtyettä rikkomaan useita kansainvälisiä musiikkiennätyksiä ja kiipeämään albumien myyntilistojen kärkeen. Suosiosta kertoo myös se, että yhdysvaltalainen Time-lehti nosti hiljattain bändin vuosittain julkaisemansa sadan merkittävimmän vaikuttajan listalle.

K-pop on kuitenkin vain osa laajempaa ”korealaista aaltoa”, joka on pyyhkäissyt länsimaisen kulttuurikentän yli 2010-luvulla. Kaikki korealaisesta elokuvasta ja muodista aina ihonhoitotuotteisiin on löytänyt uutta suosiota niin Pohjois-Amerikasta kuin Euroopastakin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!