Artikkelikuva

Ihmisoikeuksien omistautunut puolustaja

Ihmisoikeusliitto painottaa, että perus- ja ihmisoikeuksia tulee tukea ja edistää Suomessakin.

Suomen kaltaisessa rikkaassa demokratiassa ihmisoikeusongelmat voivat tuntua etäisiltä. 40-vuotista taivaltaan juhlistava Ihmisoikeusliitto haluaa kuitenkin muistuttaa, että myös kansainvälisillä mittareilla menestyvän Suomen pitää pysyä valppaana. 

Ihmisoikeusliitto tekee työtä muun muassa riittävän toimeentulon takaamiseksi, tyttöjen sukuelinten silpomisen ja kunniaväkivallan ehkäisemiseksi ja sekä yleisen ihmisoikeustietoisuuden lisäämiseksi.

”Joka päivä on taisteltava varsinkin piilossa olevia ihmisoikeusongelmia vastaan, sillä niitä ei välttämättä edes tunnisteta ongelmiksi”, sanoo Ihmisoikeusliiton vaikuttamistyön päällikkö Heli Markkula.

”Ihmisoikeudet eivät ole saavutettuja etuja, jotka aina pysyvät”, täydentää viestintäasiantuntija Reetta Helander

 Euroopan maiden, kuten Puolan ja Unkarin ihmisoikeustilanteen taantuminen, huolestuttaa järjestöä: 

”Tilanne heijastuu myös Suomeen esimerkiksi rasismin lietsontana ja poliitikkojen välinpitämättömyytenä kansainvälisiä ihmisoikeusvelvoitteita kohtaan”, Markkula sanoo. 

Synkkien pilvien välistä pilkistää kuitenkin myös valoa: Ihmisoikeusliiton jäsenmäärä on viime vuosina kasvanut roimasti ja vapaaehtoisia on tullut mukaan ihmisoikeustyöhön.
 

Ihmisoikeusliitto

Perustettu vuonna 1979 

Motto: ”Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.”

Jos järjestö olisi eläin, se olisi tietysti vahtikoira!

Järjestön voi lakkauttaa, kun kaikkien perus- ja ihmisoikeudet Suomessa toteutuvat.
 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!