Artikkelikuva

Väestöliitto on perinteikäs, mutta edistyksellinen

Väestöliitto ajaa kaikkien perheiden oikeutta olla omanlaisensa.

”Seksuaaliset oikeudet ovat globaalisti jättimäisen hyökyaallon alla”, toteaa Väestöliiton kansainvälisten asioiden johtaja Elina Korhonen. 

Väestöliitto on jo lähes 80 vuotta ajanut etenkin perheiden asiaa. Sotien jälkeen Väestöliitolle tärkeitä kysymyksiä olivat sotaorpojen auttaminen sekä äitien ja lasten asema yleisesti. Jo tuolloin edistyksellinen järjestö ajoi muun muassa oikeutta turvalliseen aborttiin.

Nykyään keskeisiä globaaleja kysymyksiä ovat perheiden monimuotoisuus ja seksuaalioikeudet. 

”Puolustamme hamaan tappiin asti sitä, että jokaisella ihmisellä on oltava oikeus päättää omasta identiteetistään, kehostaan ja omista suhteistaan, ja että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia”, Korhonen sanoo.

Asialistalla on vastikään ollut myös erityisesti pojille tarkoitetun materiaalin tuottaminen. 

Esimerkiksi suositulla Poikien Puhelin -puhelinpalvelulla ja Youtube-videoilla on pyritty edistämään seksuaali- ja globaalikasvatusta sekä ehkäisemään nuorten poikien radikalisoitumista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!