Artikkelikuva
Viiden tuhoisimman kärkeen kirivät ilmastoon kytkeytyvät riskit

Äärisäät ovat vuoden 2019 todennäköisin riski

Kymmenen vuoden aikaperspektiivillä suurimman uhan ihmiskunnalle synnyttävät sään ääri-ilmiöt ja ilmastonmuutos.

Jos maailmassa tänä vuonna tapahtuu jonkin kammottava katastrofi, se todennäköisesti liittyy ilmastonmuutokseen. Näin arvioi lähes tuhat eri sektoreilla toimivaa tutkijaa, päättäjää ja asiantuntijaa, joilta Maailman talousfoorumi asiaa kysyi ja joiden näkemykset se on koostanut The Global Risk Report -raportiksi. 

Vastaajista yhdeksän kymmenestä uskoo, että taloudellinen ja poliittinen vastakkainasettelu suurvaltojen välillä kiristyy tänä vuonna. Kymmenen vuoden aikaperspektiivillä suurimman uhan ihmiskunnalle synnyttävät kuitenkin sään ääri-ilmiöt ja ilmastonmuutos. Jo tänä vuonna kymmenestä meitä  todennäköisimmin uhkaavasta riskistä kuusi liittyy ympäristöön ja ilmaston muuttumiseen, kuten tulviin, tulivuorenpurkauksiin ja tsunameihin. 

Asiantuntijoiden mukaan pahin mahdollinen katastrofi syntyisi joukkotuhoaseen käytöstä. Heti sen perään viiden tuhoisimman kärkeen kirivät ilmastoon kytkeytyvät riskit, kuten äärimmäinen kuumuus tai ihmiskunnan epäonnistuminen ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!