Artikkelikuva

Frida Kahlosta ja muista naisvaikuttajista barbit

Nuket muistuttavat siitä, että tytöt voivat saavuttaa mitä ikinä itse haluavat.

Lapset ympäri maailmaa voivat pian leikkiä Frida Kahlo, Amelia Earhart ja Katherine Johnson -barbeilla.

Nämä naiset tekivät historiaa omilla aloillaan: Earhart oli ensimmäinen Atlantin yli lentänyt nainen, Kahlo tuli tunnetuksi uniikista maalaustyylistään sekä feminismistään ja Johnson rikkoi rajoja tummaihoisena naismatemaatikkona Nasassa.

Barbie-brändi julkaisi uudet nuket kansainvälisenä naistenpäivänä. Tarkoituksena on inspiroida tyttöjä ympäri maailmaa erilaisilla roolimalleilla, jotka muistuttavat siitä, että tytöt voivat saavuttaa mitä ikinä itse haluavat.

Kenestä suomalaisista roolimalleista vastaavat barbit tehtäisiin? Maailman Kuvalehti ehdottaa Minna Canthia ja Tarja Halosta, mutta miksei myös nuoremman sukupolven innoittajia Saara Aaltoa tai Almaa!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!