Artikkelikuva

Megarikkaat yhä rikkaampia

Rikastumisen myötä megarikkaiden ja muiden välinen kuilu on syventynyt äärimmilleen sitten sataan vuoteen.

Maailman 500 rikkainta ihmistä kasvatti omaisuuttaan Bloombergin mukaan 23 prosentilla vuonna 2017. Se tarkoittaa, että heidän yhteenlaskettu varallisuutensa kasvoi huimalla tuhannella miljardilla dollarilla.

Superrikkaiden kokonaisomaisuuden arvioidaan yltävän nyt jo yli viiteen tuhanteen miljardiin dollariin.

Samaan aikaan kun megarikkaat rikastuivat, lisääntyi eriarvoistuminen: miljardien maailman köyhimpien ihmisten tulot pysyivät samana tai jopa laskivat viime vuonna. Erittäin rikkaiden ja muiden välinen kuilu onkin syventynyt äärimmilleen sitten sataan vuoteen.

Asiantuntijat varoittavat nyt rikkaita laatulehti The Guardianin mukaan, että maapallon enemmistö tulee ”iskemään takaisin” eriarvoisuuden kasvaessa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!