Artikkelikuva

Hyväntekijä jakaa hyvää

Miltei parinkymmenen miljardin dollarin lahjoitus teki Soroksen ihmisoikeusjärjestöstä maailman kolmanneksi suurimman.

Unkarilaissyntyinen hyväntekijä ja sijoittaja George Soros on lahjoittanut 18 miljardia dollaria ihmisoikeusjärjestölleen, kertoo The Guardian. Muhkea lahjoitus muuttaa avunannon kenttää ja tekee Soroksen Open Society Foundations -järjestöstä maailman kolmanneksi suurimman heti Bill ja Melinda Gatesin järjestön ja Wellcome Trustin jälkeen.

Soroksen tuorein lahjoitus edustaa valtaosaa miehen omaisuudesta, jonka arvoksi on arvioitu noin 23 miljardia. Koko elämänsä aikana mies on ehtinyt lahjoittaa järjestölleen jo yhteensä 32 miljardia dollaria.

Soros on ollut vahva liberaalien arvojen puolesta puhuja, ja hän tuki muun muassa Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjaa. Hyväntekijä ei ole kuitenkaan kaikkien suosiossa, sillä Soros on ajautunut törmäyskurssille Unkarin jyrkän oikeistohallituksen kanssa yliopistojen asemasta ja lehdistönvapaudesta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!