Hurraa, Ruotsi!

Taloudellisen epätasa-arvon torjumisessa ykkösmaana on Ruotsi, kun taas Nigeria jää hännille.

Ruotsi on paras maa torjumaan taloudellista epätasa-arvoa, selviää Oxfamin ja Development Finance Internationalin tuoreesta raportista. Siitäkin huolimatta, että tuloerot ovat kasvaneen maassa viime vuosikymmeninä.

Raportissa mitattiin 152 maan toimintaa kolmella eri alueella: sosiaalimenoissa, verotuksessa ja työoikeuksissa. Suomi nousi sijalle kuusi, loistaen etenkin terveyteen, koulutukseen ja sosiaaliturvaan panostamisessa.

Viimeiseksi listauksessa sijoittui Afrikan väkirikas ja luonnonvaroilla siunattu Nigeria. The Guardian kirjoittaa, että huolimatta vuosien taloudellisesta kasvusta, köyhyydessä elävien määrä on kasvanut Nigeriassa. Tämä on lehden mukaan häpeällistä, ja voi johtaa pahimmillaan levottomuuksiin.

Namibia on puolestaan hyvä esimerkki matalan tulotason maasta, joka pärjäsi raportin mittareilla verrattain hyvin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!