Artikkelikuva
Tilasto näyttää kuinka suuri prosentti kustakin maasta uskoo maansa menevän oikeaan suuntaan.

Valtaosa valtioista tallaa vikasuuntaan

Oman maan kehityssuunta askaruttaa ihmisiä.

Markkinointitutkimuksia tekevän Ipsosin mukaan 63 prosenttia ihmisistä ajattelee, että heidän maansa ei kulje oikeaan suuntaan.

Eniten ihmisiä huolettavat työttömyys, köyhyys ja eriarvoistuminen, korruptio, rikollisuus sekä terveydenhuollon tila. Britit, saksalaiset ja italialaiset ovat muita huolestuneempia maahanmuutosta.

Vuoden 2016 kyselytutkimuksen otos ei ole järin mittava: se kattaa reilut 18 000 ihmistä 25 maassa, jotka kaikki ovat keskituloisia tai rikkaita maita. Suomi ei ole vertailussa mukana.

Pohjoismaita edustaa Ruotsi, jonka kansalaisista jopa 78 prosenttia ei pidä siitä, mihin maa on menossa. Eniten ruotsalaisia huolestuttavat rikollisuus, köyhyys ja työttömyys. Joka neljäs ruotsalainen pitää maahanmuuttoa pahimpana huolenaiheenaan, mutta terrorismia pelkää vain kahdeksan prosenttia.

Oikeaan suuntaan kansalaistensa mukaan ovat selvästi menossa Kiina, Saudi-Arabia ja Intia. Myös enemmistö venäläisistä, argentiinalaisista ja kanadalaisista hyväksyy maansa suunnan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!