Artikkelikuva
Mainio Matkatoimisto ohjaa leikki-­ikäisiä maailman­kansalai­suuteen.

”Sisältä olemme samanlaista kamaa”

Mainio Matkatoimisto opettaa lapsille suvaitsevaisuutta.

”Mentiinpä länteen tai itään, ilman seikkailua elämä ei ole mitään!” Leikittelevissä riimeissä, joita lastenkirjauutuus Mainio Matkatoimisto on pullollaan, piilee totuuden siemen.

Värikkäässä kirjassa esitellään taidokkaiden ja aikuisenkin silmää miellyttävien kuvitusten kautta maailman eri eläimiä ja niiden erilaisuutta. Kun ihmiset lähtevät matkatoimistosta koteihinsa, pyörittävät mitä eksoottisimmat eläimet omaa matkatoimistoaan yön tullen.

Maailmankansalaisten lapsille matkustamisen iloista puhuva kirja opettaa myös syvempää sanomaa suvaitsevaisuudesta.

Tarinan päähenkilö Pellervo Puukenguru ihmettelee muun muassa, miksi eläinten käpälät ja tassut ovat niin erilaisia.

”Meillä on eri puolilla maailmaa sukujuuret. Siitä johtuvat erot suuret. Vaikka ulkokuoressamme ei ole suuresti samaa, sisältä olemme samanlaista kamaa”, kirjassa valistetaan.

Riimit luonut monikielisyystutkija Satu Rakkolainen-Sossa työsti kirjaa kolme vuotta yhdessä ystävänsä, kuvataiteilija Sini Anttila-Rodriguezin kanssa. Anttila-Rodriguez loihti kirjan värikkäät kuvitukset, jotka ovat esillä Annantalon kirjakahvilassa Helsingissä.

Leikki-ikäisille suunnatun kirjan kekseliäät ja vieraat otukset ihastuttavat, esimerkiksi Kauno Keisari­sarvinokka ja Petunia Pampavyötiäinen.

”Otimme kirjaan eläimiä ihan eri puolilta maailmaa, myös Suomesta. Kirjassa seikkailee muun muassa hirvi. Halusin, että eläimet näyttäisivät mahdollisimman paljon oikeilta eläimiltä”, kuvittaja Anttila-­Rodriguez kertoo.

Kirjan lukijat haluavat aina kertoa Anttila-­Rodriguezille oman eläinsuosikkinsa kuvista.

Mutta mikä on taiteilijan oma suosikki?

”Väinö Vesinokkaeläin. Laji kiehtoi jo omassa lapsuudessa.”

Mainio Matkatoimisto esillä Annantalon kirjakahvilassa (Annankatu 30, Helsinki), 4.6. asti. Vapaa pääsy. Kirja saatavilla verkkokaupoista, muun muassa Bookysta, Adlibriksestä ja Prisman verkkokaupasta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!