Sovellus yhdistää pakolaiset ja tulkit

Uusi sovellus auttaa pakolaisia tavoittamaan vapaaehtoisia tulkkeja.

Helmikuussa lanseerattiin mobiilipalvelu Tarjimly, joka tuo pakolaisille apua asioimiseen vaikkapa lääkärillä tai viranomaisten kanssa. Palvelu toimii Facebookin messengerissä: asiakas­ laittaa viestipalveluun asiansa, ja Tarjimlyn botti yhdistää hänet ja vapaaehtoisen tulkin. Keskustelu käydään Facebookissa.

Verkkopalvelu Mashablen mukaan Tarjimlyn perustajat olettivat, että vapaaehtoisia tulkkeja ilmoittautuisi palveluun viitisenkymmentä. Ensimmäisellä demoviikolla heitä oli tullut mukaan jo 1 100.

Tarjimlyn kehittäjät ovat huippuyliopisto MIT:sta valmistuneita yhdysvaltalaisia muslimeja. He ovat Mashablen mukaan tehneet vapaaehtoistyötä eurooppalaisilla pakolaisleireillä ja huomanneet, että 90 prosenttia ajasta menee päivittäisten asioiden tulkkaamiseen.

www.tarjim.ly

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!