Artikkelikuva

Absurdistan: Kenkäjuoppoja ja pissaparkkeja

Vuoden toisen numeron absurdistanissa tutustutaan muun muassa trooppiseen Venäjään, pissaparkkiin ja valehammaslääkäriin.

1) Älä ole kenkäjuoppo

Namibian Windhoekissa on otettu järeämmät keinot käyttöön viikonloppuisin, kun baarikansa toikkaroi teillä ja tulee helposti autojen töytäisemäksi. Poliisi nimittäin puhalluttaa jatkossa auton alle jääneen jalankulkijan – jos tämä jää henkiin.

2) Trooppinen mikrovenäjä

Kiribatissa pohditaan, voisiko maa myydä kolme asumatonta saarta venäläismiljonääri Anton Bakoville, joka on ex-kansanedustaja ja piinkova monarkisti. Hän haluaisi perustaa tropiikkiin Venäjän tsaarivaltion. Edellinen kaatui vallan­kumouksessa 1917.

3) Pissaparkki

Kiinalaisessa Xi’anin kaupungissa on perustettu omia parkkiruutuja hätää kärsiville. Pissapaikalle saa pysähtyä korkeintaan vartiksi ja se on ilmainen. Kaduille ei sentään tarvitse lorotella: kaupungissa on myös 1 300 julkista käymälää.

4) Valehammas­lääkäri

Saatat naureskella­ ­valelääkärille, mutta hymy voisi hyytyä Mohamad Irwan Mohd Sudin malesialaisklinikalla. 25-vuotias nuorukainen oli perustanut hammaslääkärin vastaanoton opeteltuaan kaikki tarvittavat taidot – Youtubesta!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!