Artikkelikuva

Absurdistan: Kenkäjuoppoja ja pissaparkkeja

Vuoden toisen numeron absurdistanissa tutustutaan muun muassa trooppiseen Venäjään, pissaparkkiin ja valehammaslääkäriin.

1) Älä ole kenkäjuoppo

Namibian Windhoekissa on otettu järeämmät keinot käyttöön viikonloppuisin, kun baarikansa toikkaroi teillä ja tulee helposti autojen töytäisemäksi. Poliisi nimittäin puhalluttaa jatkossa auton alle jääneen jalankulkijan – jos tämä jää henkiin.

2) Trooppinen mikrovenäjä

Kiribatissa pohditaan, voisiko maa myydä kolme asumatonta saarta venäläismiljonääri Anton Bakoville, joka on ex-kansanedustaja ja piinkova monarkisti. Hän haluaisi perustaa tropiikkiin Venäjän tsaarivaltion. Edellinen kaatui vallan­kumouksessa 1917.

3) Pissaparkki

Kiinalaisessa Xi’anin kaupungissa on perustettu omia parkkiruutuja hätää kärsiville. Pissapaikalle saa pysähtyä korkeintaan vartiksi ja se on ilmainen. Kaduille ei sentään tarvitse lorotella: kaupungissa on myös 1 300 julkista käymälää.

4) Valehammas­lääkäri

Saatat naureskella­ ­valelääkärille, mutta hymy voisi hyytyä Mohamad Irwan Mohd Sudin malesialaisklinikalla. 25-vuotias nuorukainen oli perustanut hammaslääkärin vastaanoton opeteltuaan kaikki tarvittavat taidot – Youtubesta!