Afrikanmerikarhu kasvaa parimetriseksi jötkäleeksi ja lähestyy vedessä mielellään esimerkiksi sukeltajia. 1900-luvun alussa näiden hylkeiden sukupuutto ei ollut kaukana, mutta nykyään niitä on yli 1,7 miljoonaa Etelä-Afrikassa, Angolassa ja eritoten Namibiassa.
Euroopan unioni ja Yhdysvallat on kieltänyt hyljetuotteiden maahantuonnin (paitsi alkuperäiskansojen osalta Gröönlannissa ja Kanadassa). Maailmassa onkin enää kolme kolkkaa, joissa hylkeitä metsästetään kaupallisesti: Gröönlanti, Kanada ja Namibia. Afrikanmerikarhuista tehdään öljyä, jonka väitetään sisältävän runsaasti omega-3-rasvahappoja, mutta eniten niitä tapetaan turkkien tähden.
Australialaisen tv-yhtiön Seven Networkin mukaan 60 prosenttia maailman hyljekaupasta on turkkilaisen liikemiehen Hatem Yavuzin käsissä. Hänellä on niin hyvät ja syvät kontaktit Namibiaan, että hän toimii jopa maan kunniakonsulina Turkissa. Yavuz ostaa National Geographicin tietojen mukaan kaatoluvat 80 000 poikaseen ja 6 000 täysikasvuiseen urokseen vuosittain.
Poikasista tehdään turkiksia, jotka myydään etenkin Kiinaan ja Venäjälle blingbling-villiturkkeina. Aikuisista tapetaan vain urokset, koska niiden peniksiä pidetään mieskuntoa kasvattavina ihmekaluina Kiinassa.
Vetoomus hylkeiden metsästyksen kieltämiseksi osoitteessa www.thesealsofnam.org