Suomi tukee globaalikasvatusta samalla summalla kuin Himasen tutkimusta

Ulkoministeriö leikkasi viestintä- ja kehityskasvatustukea 65 prosenttia.

Joulukuussa ulkoministeriö tarjoili monelle suomalaisjärjestölle katkeran yllätyksen. Viestintä- ja kehityskasvatustukea jaettiin vain 700 000 euroa aiemman kahden miljoonan sijaan. Noin 65 prosentin leikkaus on suurempi kuin kehitysavusta yleensä: ­koko potista Juha Sipilän hallitus on leikannut 43 prosenttia.

700 000 euroa on näkökulmasta riippuen joko suuri tai pieni raha. Samalla summalla Jyrki Kataisen hallitus tilasi filosofi Pekka Himaselta vuonna 2013 julkaistun Kestävän kasvun malli -raportin. Joulukuun lopussa joku onnellinen lauttasaarelainen taas voitti tuollaisen summan Eurojackpotissa. Mediatietojen mukaan maailman korkeimmin palkattu jalkapalloilija, argentiinalainen Carlos Tevez tienaa 700 000 euroa viikossa Shanghai Shenhuan riveissä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!