Singapore yllättää iloisesti: osa kivisen kaupunkivaltion rakennuksista on vehreän kasvikerroksen peitossa. Rakennukset ovat kuin yhtä suurta puutarhaa, jossa linnut, perhoset ja muut eläimet hengailevat ihmisten kanssa sovussa. Elinympäristön muutoksen ovat mahdollistaneet maan arkkitehdit.
Yksi merkittävä niin sanotun biophilia-arkkitehtuurin puolestapuhuja on konsepti nimeltä WOHA, jonka perustajat Richard Hassell ja Wong Mun Summ pyrkivät muuttamaan harmaita betonimaisemia luonnollisemmiksi.
Kaupungit kasvavat nopeammin kuin mikään muu elinympäristö, ja sen myötä luonnolle jää yhä vähemmän tilaa. Trendiä vastaan voi taistella WOHA:n tyyliin ottamalla luonnon huomioon jo rakennusvaiheessa.
Esimerkiksi Parkroyal on Picker -hotelliin on saatu istutettua 15 000 neliömetriä viherkasvustoa – kaksi kertaa hotellin tontin verran. Richard Hassell painottaakin pinta-alan merkitystä. Rakennukset tuhoavat luontoa, mutta samalla kasvattavat alueen pinta-alaa. Näin luonnon lisääminen ainakin teknisesti on mahdollista.
Singapore ei ole ainoa kaupunki, jossa viherrakentamista tehdään, mutta siellä on monia muita otollisemmat olosuhteet: monsuunisateet, ilmankosteus ja lämmin ilmasto pitävät yllä kasvuympäristöä.
Vastaava rakentaminen on kuitenkin mahdollista myös kylmemmissä oloissa, jos kasvit vaihdetaan paikalliseen ilmastoon sopiviksi.