Artikkelikuva
Muuri halkaisisi esimerkiksi rajaseutujen jaguaarien ja susien sekä Meksikonlahden manaattien ja kilpikonnien elinalueet kahtia.

Trumpin muuri jyräisi rajaseutujen luonnon uusiksi

Yli sata uhanalaista lajia on vaarassa, jos Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa yllätysehdokkaaksi ponnahtanut Donald Trump voittaa vaalit.

Yli sata uhanalaista lajia on vaarassa, jos Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa yllätysehdokkaaksi ponnahtanut Donald Trump voittaa vaalit ja pääsee toteuttamaan lupaamansa ”Trumpin muurin” Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle, paljastuu uudesta selvityksestä.

Jättimäinen, dokumentoimatonta siirtolaisuutta vähentämään tarkoitettu muuri on ollut yksi tosi-tv -tähdestä politiikan huipulle nousseen Trumpin kärkiteemoista koko pitkän vaalikauden ajan.

Yhdysvaltojen metsähallituksen tekemän arvion mukaan muuri uhkaa – jos se rakennetaan 3200 kilometrin pituisena ja 300 metriä leveällä varoalueella – vähintään 111 eläinlajia, 108 muuttolintua, neljää luontoarvoiltaan tärkeää puistoa sekä lukuisia tärkeitä kosteikkoja.

Muuri halkaisisi esimerkiksi rajaseutujen jaguaarien ja susien sekä Meksikonlahden manaattien ja kilpikonnien elinalueet kahtia. 
Myös Yhdysvaltojen symboliksi tunnistettu valkopäämerikotka joutuisi uhatuksi, sillä aidalla olisi merkittäviä ekologisia vaikutuksia kotkan saaliseläinten hyvinvoinnille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!