Artikkelikuva
Bombino

Säröiset riffi, rytmin lumo

Levy. Maailmanmusiikkilehti Songlinesin kansikuvassa myhäilee Omara ”Bombino” Moctar. Ajan hermolla on myös Maailma kylässä -festivaali, joka on kutsunut tämän taitavan tuaregikitaristin päälavansa vetonaulaksi. Bombinolla on tarvittavat juuret, sanoma ja tanssiin kutsuva poljento. Odottaako Kaisaniemessä uusi Woodstock?

Woodstock ei ole tuulesta temmattu vertaus, sillä Bombino on äänittänyt uuden Azel-albuminsa siellä. Hänen idoleitaan ovat Jimi Hendrix ja muut myyttiset kitarasankarit, ja tämä kuuluu levyllä Saharan oman aavikkobluesin vaikutuksen ohella. Nigeristä tuleva Bombino tykittää säröisellä sähkökitarallaan riffejä ja juoksutuksia, joiden rytminen lumovoima selättää esikuvat.  Osaavan taustabändin ska-potkut ja reggae-keinunta luovat vetävän pohjan Bombinon työskentelylle. Laulu jää taustalle, mutta niin se jäi Hendrixilläkin.

Kuuntele Bombinon Azel-levy Spotifyssä!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!