Maailmanpankilta isoja paukkuja ilmastotyöhön

Kehitysmaiden suurin lainoittaja Maailmanpankki ilmoitti huhtikuun alussa panostavansa jatkossa entistä enemmän ilmastonmuutoksen selättämiseen. Pankin uutena linjauksena on käyttää 28 prosenttia investoinneistaan hankkeisiin, joilla autetaan kehitysmaita selviytymään ilmastonmuutoksen luomista haasteista.

Tällaisia rahoituskohteita ovat muun muassa uusiutuvan energian tuotanto, myrsky- ja katastrofivaroitusjärjestelmät ja kestävän maantaloussektorin rakentaminen.

”Pariisin ilmastosopimuksen johdosta meidän täytyy edetä rohkeasti, jotta planeettamme säilyy tuleville sukupolville”, Maailmanpankin presidentti Jim Yong Kim sanoi medialle lähetetyssä tiedotteessa.

Kansalaisjärjestöjen pettymykseksi pankki ei kuitenkaan täysin sitoutunut fossiilisten energiamuotojen rahoituksen lopettamiseen. Pankin edustajien mukaan ainakin lyhyellä tähtäimellä kehitysmaiden tulee ottaa muun muassa kaasuvoimalat huomioon kustannustehokkaana tapana tuottaa energiaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!