Alaikäiset hakevat eniten turvaa Ruotsista

Eurooppaan saapui viime vuonna ainakin 95 000 alaikäistä turvapaikanhakijaa. Luku on neljä kertaa suurempi kuin vuonna 2014, raportoi tutkivien toimittajien järjestö The Bureau of Investigative Journalism.

Järjestö lähestyi 29 valtion maahanmuuttoviranomaisia tietopyynnöllä, mutta vain 17 valtiota suostui yhteistyöhön. Epätäydellisistä vastauksista huolimatta nyt tilastoitu lapsimäärä on huomattavasti paljon suurempi kuin mikään aiempi arvio, BIJ sanoo.

Suurin määrä alaikäisiä turvapaikanhakijoita saapui Ruotsiin (yli 35 000 hakijaa), Saksaan (14 400 hakijaa) ja Itävaltaan (9300 hakijaa).

Uusimpien tilastojen mukaan viime vuonna Eurooppaan saapui ainakin 1,2 miljoonaa turvapaikkaa hakenutta ihmistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!