Artikkelikuva

Afrikan hyvät herra presidentit

Afrikka. Presidentti Urho Kekkosen pitkä putki Suomen johdossa jää kyllä kakkoseksi, kun katselee Afrikan suuntaan.

Mantereella on yhteensä 21 presidenttiä, jotka ovat pitäneet kiinni vallankahvasta yli 10 vuotta. Kukkulan kuninkaita ovat Länsi-Saharan, Angolan ja Päiväntasaajan Guinean presidentit, joilla on kullakin takanaan ainakin 36 vuotta valtakuntiensa vastuuvirkaa.

Yhteensä nämä miehet – ja kyseessä on todellakin joukko miehiä – edustavat 468 vuotta kumulatiivista valtionpäämieskokemusta.

Afrikassa on yhteensä 55 valtiota, jos mukaan luetaan kiistelty Länsi-Saharan alue.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!