Turvapaikanhakijat miehistävät Ruotsia

16-17-vuotiaiden suhde on Ruotsissa jopa enemmän vinksallaan kuin Kiinassa.

Ruotsi. Ruotsissa on 16-17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien suhde keikahtanut päälaelleen. Texas A&M -yliopiston tekemien laskelmien mukaan maassa on nyt 123 poikaa sataa tyttöä kohden, raportoi brittien yleisradio BBC.

Suhde on jopa enemmän vinksallaan kuin ruotsalaisten ikätovereilla Kiinassa. Kiinassa päättynyt, mutta vuosikymmeniä kestänyt yhden lapsen politiikka ja perinteinen kulttuuri aiheuttivat  tyttösikiöiden abortointeja ja muuttivat tyttöjen ja poikien suhdetta monessa sukupolvessa.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tyttöjen ja poikien luonnollinen suhde on 105 tyttöä jokaista syntynyttä sataa poikaa kohti.

Yliopiston tuloksia selittää se, että tyttö- ja poikaluvuissa ovat mukana tällä hetkellä myös turvapaikkaa hakevat teinit. Virallisiin ruotsalaisiin tilastoihin heidän lukumääränsä alkaa päivittyä vasta seuraavan vuoden kuluessa, kun turvapaikkahakemusjonoja saadaan purettua.

Valtaosa alaikäisistä turvapaikanhakijoista on Afganistanista, ja suhdeluvun ennustetaan tasaantuvan tulevaisuudessa perheenyhdistämisten kautta.

Ruotsi vastaanotti viime vuonna 163 000 turvapaikanhakijaa, mikä on suhteellisesti enemmän kuin missään muualla Euroopassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!