Artikkelikuva
Luonto-Liiton nuoria veneilemässä järjestön tapahtumassa.

Tekoja luonnon puolesta

Luonto-Liitto keskittyy lasten ja nuorten ympäristökasvatukseen, luontokokemuksiin ja ympäristövaikuttamiseen.

Talvipäivät Pohjanmaalla! Luonto-Liitto tarjoaa tänä talvena mahdollisuuden päästä vierailemaan Ohtakarin saaren kalastajakylään ja Vattajanniemeen. Siellä sijaitsee Pohjois-Euroopan tärkein dyyniluontotyyppien suojelusalue. Tällaisia retkiä Luonto-Liitto järjestää ympäri vuoden.

Luonto-Liitto antaa nuorille ja lapsille mahdollisuuden tutustua luontoon ja vaikuttaa ympäristöasioihin.

”Itselleni järjestö oli nimenomaan teini-ikäisenä tosi tärkeä. Siitä tuli toinen perhe. Joka tuutista tuli ongelmia, jotka tuntuivat ahdistavilta. Järjestö antoi mahdollisuuden vaikuttaa asioihin. Siten ongelmat eivät olleet enää niin pelottavia”, Luonto-Liiton puheenjohtaja Varpu Määttänen sanoo.

 

Nuorten lisäksi Luonto-Liitto panostaa lasten ympäristökasvatukseen luontokerhoissa, -leireillä ja ympäristöetsivätoiminnassa. Yhdessä seurataan myös kevään saapumista.

Nuorille Luonto-Liitto tarjoaa myös koulutuksia, luonnonsuojelutyötä ja poliittista vaikuttamista.

”Juuri tänä vuonna ollaan saatu pystyyn ilmastotoimintaryhmä. On skarpattu ja ihan onnistuneesti!”

 

Luonto-Liiton jäsenmäärä on noussut maailman myllerryksessä. Määttänen pitää uudistusmiskykyä yhtenä järjestön suurimmista saavutuksista.

”Olemme onnistuneet muuttumaan, kun on ollut tarvetta muuttua.”

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Sen tavoitteena on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon moninaisuutta ja sen itseisarvoa.

Perustettu 1943

Motto Muutos lähtee pienestä!

Jos järjestömme olisi eläin Luonto-Liiton logo on siili. Se on tunnettu ja helposti lähestyttävä. Siili on myös söpö! Ja koska siilillä on piikit, jaamme myös siilin piikki -antipalkintoa. Esimerkiksi vuonna 2014 antipalkinto meni Helsingin kaupunkisuunnittelijoille ja päättäjille luontoalueille rakentamisesta.

Sarjassa esitellään Kepa ry:n jäsenjärjestöjä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!