Artikkelikuva
Luonto-Liiton nuoria veneilemässä järjestön tapahtumassa.

Tekoja luonnon puolesta

Luonto-Liitto keskittyy lasten ja nuorten ympäristökasvatukseen, luontokokemuksiin ja ympäristövaikuttamiseen.

Talvipäivät Pohjanmaalla! Luonto-Liitto tarjoaa tänä talvena mahdollisuuden päästä vierailemaan Ohtakarin saaren kalastajakylään ja Vattajanniemeen. Siellä sijaitsee Pohjois-Euroopan tärkein dyyniluontotyyppien suojelusalue. Tällaisia retkiä Luonto-Liitto järjestää ympäri vuoden.

Luonto-Liitto antaa nuorille ja lapsille mahdollisuuden tutustua luontoon ja vaikuttaa ympäristöasioihin.

”Itselleni järjestö oli nimenomaan teini-ikäisenä tosi tärkeä. Siitä tuli toinen perhe. Joka tuutista tuli ongelmia, jotka tuntuivat ahdistavilta. Järjestö antoi mahdollisuuden vaikuttaa asioihin. Siten ongelmat eivät olleet enää niin pelottavia”, Luonto-Liiton puheenjohtaja Varpu Määttänen sanoo.

 

Nuorten lisäksi Luonto-Liitto panostaa lasten ympäristökasvatukseen luontokerhoissa, -leireillä ja ympäristöetsivätoiminnassa. Yhdessä seurataan myös kevään saapumista.

Nuorille Luonto-Liitto tarjoaa myös koulutuksia, luonnonsuojelutyötä ja poliittista vaikuttamista.

”Juuri tänä vuonna ollaan saatu pystyyn ilmastotoimintaryhmä. On skarpattu ja ihan onnistuneesti!”

 

Luonto-Liiton jäsenmäärä on noussut maailman myllerryksessä. Määttänen pitää uudistusmiskykyä yhtenä järjestön suurimmista saavutuksista.

”Olemme onnistuneet muuttumaan, kun on ollut tarvetta muuttua.”

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Sen tavoitteena on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon moninaisuutta ja sen itseisarvoa.

Perustettu 1943

Motto Muutos lähtee pienestä!

Jos järjestömme olisi eläin Luonto-Liiton logo on siili. Se on tunnettu ja helposti lähestyttävä. Siili on myös söpö! Ja koska siilillä on piikit, jaamme myös siilin piikki -antipalkintoa. Esimerkiksi vuonna 2014 antipalkinto meni Helsingin kaupunkisuunnittelijoille ja päättäjille luontoalueille rakentamisesta.

Sarjassa esitellään Kepa ry:n jäsenjärjestöjä.