Artikkelikuva
Tuomas Milonoff

Musiikkia Madventuresin tahtiin!

Mad Music -musiikkikirjassa jaetaan Rikun ja Tunnan reissuilta mukaan tarttunutta musiikkitietämystä.

”Musiikki on lihaksi tullutta tunnetta, ja mahdollisesti viimeinen ripaus magiaa, mikä maailmassa on jäljellä.”

Näin musiikki puetaan sanoiksi Mad Music – musiikin maailma -kirjan alkusoitossa. Kirja on Madventuresista tuttujen maailmanmatkaajien Riku Rantalan ja Tuomas ”Tunna” Milonoffin sukellus musiikin maailmaan. Erityisesti Madventures-tiimiä tuntuu kiinnostavan musiikin syvin olemus: miksi musiikki on aina ollut niin iso osa ihmiskuntaa?

Kirjassa käydään läpi musiikin historiaa maantieteellisesti, maanosa kerrallaan. Jokaisesta maanosasta on valittu useita maita, joiden musiikkihistoriasta kerrotaan pintaraapaisu. Soppaan on heitetty myös asiantuntijoiden ja muusikoiden ajatuksia eri musiikkityyleistä. Ääneen pääsevät muun muassa Sami Yaffa, Karri ”Paleface” Miettinen ja Mervi Vuorela.

 

Pelkkään musiikin historiaan kirja ei kuitenkaan paneudu, vaan mukana on myös Rantalan ja Milonoffin anekdootteja omista musiikkikokemuksistaan. Niitä on ripoteltu mausteeksi historiallisten musiikkikatsantojen sekaan luomaan Madventuresista tuttua rentoa fiilistä.

Kustakin musiikkityylistä esitellään niin sanottu ”Mad Fact”, jokin hurja tarina. Esimerkkinä näistä voisi olla anekdootti Etelä-Korean musiikkiskenestä: maan hallitus oli päättänyt antaa 91 miljoonan dollarin pelastuspaketin laittomien latausten myötä kärsineelle korealaiselle k-popille.

Mad Musicia voi ihan kunnialla suositella Madventuresin fanien lisäksi musiikkifaneille. Soittolistat avaavat ovia erilaisiin musiikkimaailmoihin ja tyylilajeihin. Se, ettei yksittäistä musiikkityyliä käydä kovin perusteellisesti läpi on perusteltua – niin paljon tyylejä esitellään. Kirja onkin loistava tapa tutustua tuntemattomiin genreihin. Se toimii sysäyksenä suosikeiksi nousseiden tyylisuuntauksia lisätutkimukseen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!