Artikkelikuva
Muutamat rohkeat tansanialaisjärjestöt kampanjoivat aktiivisesti vähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Tansania kieltää seksuaalivähemmistöjä tukevat järjestöt

Suomen kehitysyhteistyön pitkäaikainen kumppanimaa Tansania on viime aikoina kiristänyt otettaan kansalaisyhteiskunnasta. Erityisesti äänekkäimpiä ihmisoikeuksien puolustajia kohdellaan häiriköinä, jotka saattavat karkottaa sijoittajat maasta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Loppuvuodesta 2015 valtaan nousseelta John Magufulilta odotettiin paljon. Presidentti aloittikin korruption ja kerskakulutuksen kitkemisellä, mutta pian leikkauspöydälle joutuivat myös demokratia ja ihmisoikeudet.

Uusimman iskun antoi terveyskysymyksistä vastaava apulaisministeri Hamisi Kwingala, joka ilmoitti syyskuussa, että hallitus aikoo kieltää järjestöt, jotka tukevat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Tansaniaa on pidetty Ugandaa suopeampana maana seksuaalivähemmistöjä kohtaan, mutta asenteet ja puheet ovat viime aikoina koventuneet. Heinäkuussa hallitus kielsi kaikista maailman asioista liukuvoiteet aidsin leviämisen estämiseksi.

Afrikan maissa konservatiivit tapaavat sanoa, että homous on tuontitavaraa eikä sovi afrikkalaiseen kulttuuriin. Todellisuudessa homojen vastaiset lait ja asenteet periytyvät yleensä siirtomaaisänniltä, jotka ovat sittemmin hylänneet ne omissa maissaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!