Pastasiivilä ajokorttiin

 Moskovalaisesta Andrei Filinistä tuli vuodenvaihteessa ensimmäinen venäläinen, jolle annettiin oikeus kuvauttaa itsensä ajokorttiin uskontonsa virallinen päähine – siivilä – päässään.

Moskovalainen Filin kuuluu Lentävän Spagettihirviön Kirkkoon (LSK) eli hän on pastafari.

”Miten hieno päivä! Ensimmäinen siivilällinen ajokortti Venäjällä!” Filin hehkutti Twitterissä.

LSK on Yhdysvalloissa syntynyt parodialiike, jonka harjoittajat kyseenalaistavat uskonnollisten perinteiden asemaa nyky-yhteiskunnassa. Liikkeen tähtäimessä ovat olleet erityisesti kretionismi ja evoluutioteoriaa kyseenalaistavan älykkään suunnittelun hivuttaminen peruskoulujen opetussuunnitelmiin.

Moskovan alueen liikennevirasto kertoi Russia Today -kanavalle, että erityisluvasta huolimatta Filiniltä otetaan välittömästi kortti hyllylle, jos hän jää liikennepoliisi saa hänet kiinni auton ratissa istumisesta ilman siivilää päässä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!