Nigeria kielsi tyttöjen sukuelinten silpomisen

Arviolta neljännes nigerialaisnaisista on ympärileikattu.

Nigeria. Nigeriassa hyväksyttiin toukokuussa kauan valmisteilla ollut laki, joka kieltää tyttöjen sukuelinten silpomisen. Laki kieltää myös muita henkilöön kohdistuvia väkivallantekoja.Maan naisjärjestöt ovat ajaneet lain hyväksymistä jo toistakymmentä vuotta.

Arviolta neljännes nigerialaisnaisista on ympärileikattu. Unicefin mukaan toimenpide tehdään yleensä jo ensimmäisen elinvuoden aikana.

Sen yleisyys vaihtelee alueellisesti paljon. Joissakin osavaltiossa yli puolet naisista on ympärileikattu, joissakin vain muutama prosentti. 

Muutamissa Nigerian osavaltioissa on jo aiemmin ollut voimassa lakeja, jotka kieltävät silpomisen. Niiden vaikutukset ovat kuitenkin jääneet vähäisiksi, nigerialainen This Day -sanomalehti kirjoittaa.

Kielto on herättänyt Nigeriassa myös kritiikkiä, sillä silpomisen puolustajat pitävät käytäntöä kulttuurisesti tärkeänä.

Maan väistyvä presidentti Jonathan Goodluck allekirjoitti lain viime päivinään presidenttinä.

Ajoitusta on pidetty palveluksena hänen seuraajalleen, toukokuun lopulla valtaan astuneelle Muhammadu Buharille, joka näin välttyy allekirjoittamasta kiistellyn lain.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!