Kyllä Hippo tietää 7-8/2015

Hippo tietää syntymäpäiväkortit, potkut yhdysvaltalaisyliopistoista ja ihmiskaupan.

7

ihmistä työllistyy Iso-Britanniassa lähettämällä syntymäpäiväkortteja 100-vuotiaille kuningatar Elizabethin puolesta.

57

prosenttia 8000:sta lähtöpassit yhdysvaltalaisesta yliopistosta saaneesta kiinalaisopiskelijasta erotettiin huonojen suoritusten vuoksi. 23 prosenttia potkittiin lunttaamisen tai plagioinnin takia. Tilastot ovat vuosilta 2013-2015.

6,6

gigatonnia (miljardia tonnia) sementtiä käytti Kiina vuosina 2011-2013. Yhdysvallat käytti 4,5 gigatonnia sementtiä vuosina 1901-2000.

91

miljardia dollaria voittoa arvioidaan tehtävän ihmiskaupalla vuodessa.

Lähteet:
1. Daily Mail, Lontoo, Iso-Britannia.
2. Wholeren Education, Yhdysvallat, toukokuu 2015.
3. Washington Post, Yhdysvallat, maaliskuu 2015.
4. Yhdysvaltain ulkoministeriö, Washington ja ’Sex Trafficking: Inside the Business of Modern Slavery’, Siddharth Kara, Harvard Kennedy School, Yhdysvallat.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!